Suriye Halkı İçin 20 Tır Gıda ve Yiyecek Gönderilecek

Nevşehir’de başlatılan "Nevşehir’den Halep’e Nevşehir Halkı El Ele" yardım kampanyası ile Suriye halkına ulaştırılmak üzere 20 tır gıda ve giyecek malzemesinin gönderileceği bildirildi.

Bu kapsamda iki tır dolusu 50 ton patates Suriye halkına ulaşmak üzere yola çıktı. "Nevşehir’den Halep’e Nevşehir Halkı El Ele" sloganı ile yapılan yardımlar, Nevşehir Valiliğinin öncülüğünde Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının birleşerek oluşturduğu Sivil Toplum Platformu işbirliği ile ülke genelinde düzenlen ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında toplanıyor. Bu kapsamda 24 tondan patates yüklü ilk tır, düzenlenen törenle Suriye halkına ulaştırılmak üzere Nevşehir’den, Hatay’da oluşturulan Kriz Merkezi’ne gitmek üzere yola çıktı. Törene; Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Özdemir ile sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı dua sonrası konuşan Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Özdemir, "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Nevşehir’de 22 sivil toplum kuruluşunun birleşmesi ile Sivil Toplum Platformu oluşturduk. Nevşehir Valiliği ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere kamu kurumları da bize büyük destek verdi. Nevşehirli hayırsever işadamları, sanayiciler, vatandaşlar ve çiftçiler il bazında “Nevşehir’den Halep’e Nevşehir Halkı El Ele” sloganı ile yaptığımız kampanyaya büyük destek verdi. Bunun neticesi olarak 24 ton patates yüklü ilk tırımız Suriye halkına ulaştırılacak yardımların toplandığı Hatay’da oluşturulan Kriz Merkezi’ne gitmek üzere yola çıkacak. 20 gün boyunca her gün bir tır gıda ve giyecek dolu tır göndereceğiz. Tırlarda patatesin yanında un, kuru gıda, battaniye, temizlik malzemeleri, kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaç malzemeleri de yer alacak. Ayrıca tırımızın birinde bir çiftçi kardeşimizin verdiği 7 bin 500 kilogram kabak çekirdeğini de göndereceğiz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 24 ton patates yüklü tır, Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. İkinci tır ise Nevşehir merkeze bağlı Çat beldesinde özel bir firmaya ait olan patates deposundan yüklendi. Yükleme sırasında açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, vakıflarının da sivil toplum kuruluşlarının birleşerek oluşturduğu Sivil Toplum Platformu üyesi olduğunu belirterek, yaptıkları çalışma sonrasında 26 ton patatesin Suriye’ye ulaştırılmak üzere kendilerine verildiğini söyledi.

Öncel, tırın Kilis’te oluşturdukları ve her gün 10 bin Suriye’den gelen mülteciye 3 öğün yemek verilen aşevine gönderileceğini de kaydetti.