Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Yeni Açıklaması

Kastamonu'da yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü'nün, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yabani hayvanlar için Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde yer alan Yurdum Tepe ve Küçük Hacettepe mevkilerine yem bıraktığını belirtti.

Kış mevsimi itibariyle yaban hayatını kontrol altına almak gerektiğini ifade eden Yeni, şunları kaydetti:

''Hayvanların yem bulamaması nedeniyle yaban hayvanlarının korunması ve yerleşim merkezlerine inmemesi için yemleme çalışmaları başlatıldı. Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde yer alan Yurdum Tepe ve Küçük Hacettepe mevkilerine yem bırakma çalışmaları gerçekleştirildi.

Otçul hayvanlar için 1200 kilogram saman, kuşlar için 400 kilogram kırık buğday bırakıldı. Bu süreçte kurumumuz ve bazı avcı dernekleriyle başlatılan kampanya çerçevesinde aldığımız buğday ve yemler de doğaya bırakıldı. Kış mevsimi süresince bu tür çalışmalara devam edeceğiz.''

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA