Kampanya Kapsamında, Türkiye Sınırına Yakın Noktada Çadırlarda Kalan Suriyelilere 1 Tır Patates Gönderildi

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Türkiye sınırına yakın bir noktada çadırlarda kalan Suriyelilere 1 tır patates gönderildi.

Nevşehir'de, Valilik öncülüğünde 19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platform tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, hayırsever vatandaşlarca bağışlanan 26 ton patatesin Türkiye sınırına yakın bir noktada çadırlarda kalan Suriyelilere gönderilmesi amacıyla Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önünde tören düzenlendi.

Platform Sözcüsü Mustafa Özdemir, burada yaptığı konuşmada, kampanya çerçevesinde Gülbahçe önünde bir yardım çadırı kurduklarını ve vatandaşların her türlü giyecek, gıda ve nakdi yardımlarını bu çadırda yapabileceklerini söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi Abdülbaki Öncül de, Nevşehir'de Valilik, sivil toplum örgütleri, devlet erkanı, iş adamları ile birlikte bir mücadele içerisinde olduklarını, Nevşehir'den her gün bir tır dolusu yardım gönderme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bugünkü yardımın da İHH'nın Kilis'te bulunan konteyner aşevine ulaştırılacağını kaydeden Öncül, ''Orada depolarda muhafaza edilip gerektiği zaman Türkiye sınırları içerisindeki mülteciler için gerektiğinde de Suriye içlerine kadar gönderilecek. Böylelikle Suriye'deki savaşa Nevşehir'de bulunan insanlarımızın duyarsız kalmadığı da böylelikle gösterilmiş olacak'' dedi.

Konuşmaların ardından yardımlar, yapılan duanın ardından Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Mustafa Özdemir, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Bu arada, dün akşam saatlerinde de yine kampanya kapsamında 24 ton patatesin bulunduğu bir tır da, Hatay Valiliği Kriz Masası'na teslim edilmek üzere gönderilmişti.

Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA