Haseke Kentine Bağlı Ra'sulayn İlçesindeki Olaylar Sırasında Atılan Bir Mermi, Ceylanpınar'da Bir Evin Camına İsabet Etti

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesindeki olaylar sırasında atılan bir mermi, Ceylanpınar'da bir evin camına isabet etti.

Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki ilçede dünden bu yana aralıklarla devam eden şiddetli çatışmaların sesleri Ceylanpınar'dan da duyuluyor.

Bölgedeki çatışmalar sırasında ateşlendiği belirtilen bir mermi, Suriye sınırının yakınlarındaki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Ömer Barutçu'ya ait iki katlı evin üst katındaki odanın penceresini kırıp kapıya isabet etti. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri inceleme yaptı.

Ev sahibi Barutçu, odada oturdukları sırada camın kırıldığını fark ettiklerini belirterek, ''Merminin oturma odasının kapısına isabet ettiğini gördük. Tedirgin olduk. Can güvenliğimiz yok bir an önce olayların sona ermesini istiyoruz'' dedi.

Bu arada gün içerisinde Ra'sulayn'daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen 30 yaralıdan 2'si kurtarılamadı.

Bölgedeki çatışmaların artması üzerine askeri birlikler güvenlik önlemlerini sıklaştırdı.

Öte yandan ÖSO mensuplarının ordu birliklerinden ele geçirdikleri tankla Ra'sulayn'ın Türkiye sınırı boyunca ilerlediği görüldü.

Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA