Osman Gazi Semt Konağı'nda Eğitim Başladı

Kepez Belediyesi'nin Gazi Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Osman Gazi Semt Konağı'nda verilen meslek eğitim kursları eğitimleri başladı.

Yapımı tamamlanan ve hizmete giren Osman Gazi Semt Konağı'nda açılan mesleki eğitim kurslarına şu ana kadar bin 500 kişi başvurdu. İngilizce, çeyiz ürünleri hazırlama, şiş ve ağ örgücülüğü, makine nakışı ile ev aksesuarları alanlarındaki kurslarda eğitim başladı.

Şafak Mahallesi'nde inşası tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek Orhan Gazi Semt Konağı'nda açılacak olan kurslar için de 500 kişi kayıt yaptırdı. Talep doğrultusunda Kepez'in batısındaki mahallelere hizmet verecek olan Orhan Gazi Semt Konağı'nda çeşitli kurslar açılacak.

Mimari yapısıyla dikkati çeken Osman Gazi Semt Konağı, Hazine'den tahsis edilen 3 bin 129 metrekare alana inşa edildi. 3 kattan oluşan tesiste, 150 kişilik çok amaçlı salon, mutfak, idari ofis, derslikler ve sohbet odası bulunuyor.

Toplam 941 metrekarelik alana inşa edilen Orhan Gazi Semt Konağı'nda ise çok amaçlı 100 kişilik salonla mutfak, idari ofis, personel ofisi, derslikler ve bekleme odası yer alıyor.

Osman Gazi Semt Konağı'nın 900 bin liraya, Orhan Gazi Semt Konağı'nın ise 650 bin liraya mal olduğu bildirildi.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA