Maliye Bakanı: 2013 Bütçesi Özelleştirmelerle Güçlenecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında ekonominin büyüyeceğine işaret ederek, özelleştirmelerle 2013 bütçesinin daha da güçleneceğini belirtti.

Şimşek, “2013 yılının ilk mesai saatinde özelleştirmeyle 4,2 milyar TL’lik kaynağı hazineye aktardık. Hiçbir özelleştirme yapmadan 2,5 milyar TL’lik bir kaynak aktarımı yapabiliriz. Ancak bu yıl özelleştirmelerle güçlü bir performans çıkacağını öngörüyoruz.” dedi.

Gelirlerle ilgili bütçe hedeflerinde aşağı yönlü bir sapmanın gerçekleşmediğini vurgulayan Bakan Şimşek, bütçedeki gelirlerin 1,9 milyar TL arttığını açıkladı.

Vergi gelirleri tahsilatının da yüzde 9,8 oranında arttığını dile getiren Maliye Bakanı, bütçe açığını 21 milyar TL olarak hedeflediklerini ancak Son verilerle birlikte bu hedefi tekrar revize ederek 32 milyar TL’ye yükselttiklerini kaydetti.

2012 yılı bütçe açığının 28,8 milyar TL olarak gerçekleştiğini bildiren Bakan Şimşek, gerçekleşen bütçe açığı rakamıyla revize edilen hedefi tutturduklarını, ancak ilk hedefi gerçekleştiremediklerini belirtti.