İnegöl'de Geçen Yıl Bin 112 Yangına Müdahale Edildi

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Adnan Aydın, 2012 yılında bin 112 yangına müdahale edildiğini bildirdi.

Aydın, Pamukkale'de düzenlenen değerlendirme toplantısında, İnegöl Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini anlattı.

İtfaiyenin görevinin, yangınlara müdahale etmek ve söndürmek olduğunu ifade eden Aydın, ''Ayrıca her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma gibi durumlarda, teknik kurtarma gereken olaylara müdahale etmektir. Halkı, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmaktır'' dedi.

İş ve eğlence yerleri ile fabrika ve sanayi kuruluşlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemek, izin ve ruhsat vermek ile su baskınlarına müdahale etmenin de görevleri arasında olduğunu belirten Aydın, yapılan ihbardan 5 dakika sonra yangına müdahale edilebildiğini söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

''Yangının sıcaklığı ilk 5 dakika içerisinde 555 dereceye ulaşır. 10 dakikada ortamdaki sıcaklık 800 dereceye ulaşır. Yangın, saatte 70 kilometre hızla yayılır. 800 dereceye ulaşmış bir yangının ısısını, insan vücuduna zarar vermeyecek ısıya düşürebilmek için yangının merkezine 20 dakika süre ile su işlemek gerekir. İtfaiyeci ısı düşürülmeden içeriye müdahale edemez, ısı düşürüldüğü takdirde olaya içeriden müdahale edebilir.''

2011 yılında bin 343 yangına müdahale edildiğini, bu rakamın geçen yıl ise bin 112 olduğunu kaydeden Aydın, ''2012 yılında 85 adet ev yangını, 53 atölye, imalathane, fabrika, 65 adet motorlu araç yangını, 25 odun, kömür deposu, 9 orman, fidanlık yangını, 103 baca, 711 adet ot, çöp, anız yangını meydana gelmiştir. Toplamda bin 112 adet yangına müdahale edilmiştir'' diye konuştu.

Kaynak: AA