Verenel Derneği Bursa Şubesi'nce Toplanan 2 Tır Yardım Malzemesi Suriye'ye Yola Çıktı

Verenel Derneği Bursa Şubesi'nin ''Kış geldi...Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi Suriye halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Derneğin Bursa Şube Başkanı Hasan Hüseyin Sarı, Ataevler Şeyh Edebali Camisi önünden Suriye'ye yardım götürecek tırların uğurlaması töreninde yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda Suriye'den gelip Çanakkale'de şehit olan 6 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

Sarı, şöyle konuştu:

''Verenel Derneği olarak kampanya kapsamında bugün 2 yardım tırını Suriye'ye gönderiyoruz. Biliyorsunuz ki Kurtuluş Savaşı'nda cephede en çok şehit veren il Bursa'dır. 3 bin 700 şehit verdik. Şam'dan gelip Çanakkale'de şehit olanların sayısı 4 bin ve bugün yardım göndereceğimiz şehir Halep'ten de 6 bin kişi şehit olmuştu. Bizim başımız sıkıntıdayken o kardeşlerimiz gelip bize yardım etti. Şimdi sıra bizde. Verenel Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Müftülüğü ve Şeyh Edebali Camisi olarak bir araya geldik. Biz bir tır olarak hesaplamıştık ancak Bursa halkının bu yardımseverliği sayesinde bir haftada iki tır yardım topladık.''

Yardımlarının aralıksız devam edeceğini belirten Sarı, ''Yardımların içerisinde daha çok battaniye var. Kış şartlarından dolayı battaniyenin lazım olduğunu düşünüyoruz. Isıtıcı göndersek de halkın onları kullanacak imkanı yok. Yardım malzemeleri arasında temel gıda maddeleri ve giysiler de yer alıyor'' dedi.

Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz ise halkın yardım kampanyasına çok duyarlı olduğunu ve beklediklerinin üstünde malzeme toplandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, dua edilip, yardım malzemesi bulunan tırlar Suriye'ye uğurlandı.

Muhabir: İsmail Ersan / Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA