Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Alev Sururi, Bodrum'da Toprağa Verildi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında yaşamını yitiren tiyatro ve sinema oyuncusu Alev Sururi, Bodrum'da toprağa verildi.

İstanbul'daki özel bir hastanede solunum yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Alev Sururi, dün hayatını kaybetmişti.

Son olarak 10 yıl önce bir televizyon kanalındaki ''Zerda'' dizisinde rol olan Sururi için Bodrum Torba Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene Sururi'nin kızı Çiğdem Sururi, oğlu Hakan Karakaş, akrabaları ve sinema sanatçısı Fatma Girik ile vatandaşlar katıldı.

Alev Sururi'nin cenazesi, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Alev Sururi'nin oğlu Hakan Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, ''Hastalığı uzun süredir devam ediyordu. Son olarak alzheimer ve nefes darlığı şikayeti vardı. Hastalık giderek ilerledi ve kurtaramadık. 40 yılını sanata adadı. Birçok dizi ve sinema filminde oynadı. Evlatlarına çok düşkündü. Çok üzgünüz'' dedi.

Kızı Çiğdem Sururi ise annesinin vasiyetinin Bodrum'a gömülmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Annem çok iyi bir tiyatro sanatçısıydı. Mesleğini çok seviyordu. Mesleği babamla birlikte bırakmıştılar. Annem, babamı kaybettikten sonra İstanbul'a döndü ve yeniden dizilerde oynamaya başladı.

Ancak 15 gün önce hastaneye kaldırıldı ve orada yaşamını kaybetti. Bodrum'u çok seviyordu. Babamı da burada bıraktım. Annemin son arzusuydu, O'nu da Bodrum'a getirdim.''

Cenaze törenine katılan Sururi'nin arkadaşı sinema oyuncusu Fatma Girik de üzgün olduğunu dile getirerek, ''Alev hanımla hiç çalışmadık, ama komşumdu. Her şeyden önce sanatçı arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA