Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz Açıklaması

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, ''Çukurova havaalanının kısa bir süre sonra temel atılacak'' dedi.

Meniz, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Yıldız, İbrahim Gül ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Tarsus ve bölgesindeki gelişmeler ve önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin gelişmeleri dile getirdi.

Siyaseti insan yaşamına benzeten Meniz, AK Parti Tarsus Belediye Meclis üyesi ve Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası Başkanı Cumali Çolak'ın bir süre önce, ilçede yayınlanan bir yerel gazetede Tarsus belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın İçel Büyükşehir Belediye başkan adayı olmasına destek verdiği şeklindeki bir demeci nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi.

Tarsus'un Kargılı Köyüne yapılacak olan Çukurova Havaalanının kısa bir süre sonra temel atılacağını müjdeleyen Meniz, ''Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde de alt yapı çalışmaları devam ediyor. Tarsus'a yapılacak olan 600 yataklı Devlet Hastanesi'ne ayrılan 45 dönümlük alanı Sağlık Bakanlığı yeterli görmedi. Bu arsanın yanında bulunan hazineye ait 25 dönümlük alanın da hastaneye dahil edilmesi için rapor Şehircilik Bakanlığına gönderildi. 117 milyon liraya mal olacak olan yeni Devlet Hastanesi'nin parası hazır durumda bulunuyor'' dedi.

Geçtiğimiz Aralık ayında sağanak yağışlar nedeniyle 200 bin dönümlük arazinin sular altına kaldığını ve bu afet nedeniyle zararı yüzde 30 ve üzeri olan tüm çiftçilerin borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla bir yıl ertelendiğini belirten Meniz, Alifakı Köyüne yapılacak olan 6 bin tutuklu ve hükümlü kapasiteli Kampüs ceza evinin ihalesinin 27 Ekim 2012'de yapıldığını, alt yapı sorununun aşıldığını ve önümüzdeki kısa süre içinde yeni ve modern ceza ve infaz evinin temelinin atılacağını kaydetti.

Türkiye'nin 5. büyük barajı olan Pamukluk barajı inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Meniz, ''Pamukluk barajının yüzde 80'lik bölümü tamamlandı. Bu yılın Ekim ayında Allah izin verirse Pamukluk barajının açılışını yapacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA