Son Yıllarda Teknolojik Destek Alan Simav Devlet Hastanesi Kritik Ameliyatları Yapabiliyor

Kütahya Simav’da Bölge Hastanesi gibi çalışan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde Anestezi Uzmanı Başhekim Mesut Karaca ve Beyin Cerrahı Op.

Son Yıllarda Teknolojik Destek Alan Simav Devlet Hastanesi Kritik Ameliyatları Yapabiliyor
Dr. Recep Başaran tarafından ilk bel kayması ameliyatı yapıldı.

Başhekim Mesut Karaca Simav’da ilk bel kayması ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Beyin Cerrahı Op. Dr. Recep Başaran’a teşekkür etti.

Türkiye'de olduğu gibi Simav’da da sağlık alanında büyük değişim ve dönüşümler yaşandığına vurgu yapan Karaca, “Hastanemizde önceleri bel kayması, bel fıtığı gibi ameliyatlar yapılmıyordu. Ancak Son bir yılda teknolojik alanda Bakanlığımızın desteği ile önemli mesafeler alan hastanemizde Beyin Cerrahımız Recep Başaran tarafından iki gün önce yapılan ilk bel kayması ameliyatı çok başarılı geçmiştir. Artık bundan böyle bu tür hastalarımızı büyük şehirlerdeki hastanelere göndermeyeceğiz. Hastalarımızı Simav’da tedavi edebileceğiz. Ameliyata ben de anestezi uzmanı olarak katıldım. Başarı hem hastamızı hem de bizleri çok sevindirdi” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahı Op. Dr. Recep Başaran, “Bu gün Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet hastanesi için önemli bir gün. İlk bel kayması ameliyatımızı 61 yaşındaki iki çocuk annesi İmran Şen’e yaptık. 6 yıldır bel ağrısı çeken hastamızın durumu şimdi gayet iyi. Yarın kendisini taburcu edeceğiz. Bundan Sonraki süreçte inşallah daha güzel başarılara imza atacağız. Simav’da artık bel kayması, bel fıtığı veya buna benzer ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz. Hastalarımızı dışarıya göndermiyoruz” dedi.

Ameliyat Sonrası iyileşen İmran Şen, “6 yıldır çektiğimiz dayanılmaz ağrılardan doktorumuzun başarıyla gerçekleştirdiği ameliyat sayesinde kurtuldum. Hem doktorumuza hem de hastane perSonelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA