Lüks Fransız Markalarını Çatısı Altında Buluşturan Comite Colbert'ın 16

Lüks Fransız markalarını çatısı altında buluşturan Comite Colbert, 16-22 Ocak tarihleri arasında ''Fransız Lüksünün Modern Yüzü'' temasıyla ''Colbert Festivali'' düzenleyecek.

Festivale ilişkin Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Comite Colbert'in Üst Yöneticisi Elisabeth Ponsolle des Portes, Fransa'da yaşam sanatının ifadesi olarak doğan lüksün, 19 ve 20. yüzyılda endüstriye dönüştüğünü, günümüzde ise üretiminin yüzde 84'ünü ihraç eden küresel bir sektör olarak konumlandığını söyledi.

Bu ihracatta Türkiye'nin bugünkü payının yüzde 2 olduğunu belirten Ponsolle des Portes, Türkiye'deki lüks Fransız markalarının cirosunun, son 5 yıl içinde yüzde 30'luk artış kaydettiğini ifade etti.

Günümüzde, Comite Colbert üyesi 40'a yakın Fransız markasının Türkiye'de faaliyet gösterdiğini aktaran Ponsolle des Portes, ''Çok yakında İstanbul'un iki yakasındaki yeni merkezlerde markalarımızın gelişiminin süreceğini öngörüyoruz. Genç nüfusu, küreselleşmeyi kucaklayan dinamik yapısı ve sanat ortamıyla İstanbul'un, bölgenin lüks merkezi olma yolunda ilerlediğine inanıyoruz. Colbert Festivali süresince, Türkiye'de faaliyet gösteren markalar, henüz Türkiye'de bulunmayan markalara mağazalarını açarak, İstanbullulara eşsiz bir keşif olanağı sunacak'' dedi.

Festivalle eş zamanlı İstanbul Modern'de ''Modernlik- Fransa ve Türkiye'den Manzaralar'' başlıklı serginin ziyarete açılacağını belirten Ponsolle des Portes, Comite Colbert'in ana sponsorluğunda düzenlenen, çağdaş Fransız ve Türk sanatçıların ortak yönlerini ve modernliğe yaklaşımlarını yansıtan serginin, 16 Ocak-16 Mayıs tarihleri arasında görülebileceğini söyledi.

Ponsolle des Portes, Comite Colbert'in düzenleyeceği festivale üyelerinden Baccarat, Bernardaud, Bonpoint, Cartier, Chanel, Chateau d'Yquem, Chloe, Christian Dior, Christian Liaigre, Christofle, Ercuis, Eres, Faienceries de Gien, Hediard, Hermes, Hotel Plaza Athenee, Champagne Krug, Lacoste, Leonard, Louis Vuitton, Champagne Perrier-Jouet, Pierre Herme Paris, Cognac Remy Martin, Les Arts Decoratifs, Mobilier national - Gobelins, Beauvais, Savonnerie ve Sevres-Cite de la Ceramique'in katılacağını kaydetti.

''Fransız Lüksünün Modern Yüzü'' temasıyla gerçekleştirilecek festival süresince, Comite Colbert üyesi markaların Nişantaşı ve İstinyePark'ta yer alan mağazalarında, Fransız yaşam sanatını yansıtan çağdaş sanat enstalasyonları, kreasyon sunumları, vitrin düzenlemeleri, sergiler, tadım aktiviteleri ve özel davetler düzenleneceğini ifade eden Ponsolle des Portes, festivalin açılışının, aralarında üye markaların üst yöneticilerinin de bulunduğu Comite Colbert delegasyonu tarafından yapılacağını aktardı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de Comite Colbert'e iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir soluk katan, modernite odaklı bir geleceğe imkan tanıyacağına inandığı girişiminden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Çiğdem Pala

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA