DSİ, İlısu Barajı ve Hes Projesi İnşaatına Kararlılıkla Devam Edildiğini Açıkladı

DSİ Genel Müdürlüğü, Danıştay'ın Ilısı Barajı ile ilgili kararının, inşaat faaliyetlerinin devam etmesine engel teşkil edecek nitelikte olmadığını açıkladı.

DSİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 Nisan 2012 tarihli Ilısu Barajı ve HES Projesi konulu Başbakanlık Genelgesi’nin 7. maddesinin iptali istemiyle TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası tarafından Başbakanlık aleyhine Danıştay 14. Dairesinde açılan davada, Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiği hatırlatıldı.

Yürütmeyi durdurma kararının bazı basın kuruluşları tarafından haberlere konu edildiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu haberlerde anılan genelgenin 7. maddesinin yürütmesinin durdurulması, Ilısu Barajı ve HES inşaatına ara verildiği şeklinde yorumlanmaktadır. Ancak Danıştay'ın bu kararı herhangi bir şekilde inşaat faaliyetlerinin devam etmesine engel teşkil edecek nitelik taşımamakta, yalnızca ÇED yönetmeliği çerçevesinde yürütülmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Ilısu Barajı ve HES projesi inşaatına kararlılıkla devam edilmektedir" denildi

Kaynak: İHA