Bm Güvenlik Konseyi Mali'de İsyancıların Konna Kentini Ele Geçirmesinin Ülkenin Bütünlüğü ve İstikrarını Tehdit Ettiğini Bildirdi

BM Güvenlik Konseyi, Mali'de isyancıların ve aşırı grupların Konna kentini ele geçirmesinin ülkenin istikrar ve bütünlüğünü tehdit ettiğini belirterek, Afrika öncülüğünde Uluslararası Destek Misyonu'nun bir an önce bölgede konuşlandırılmasını istedi.

Güvenlik Konseyi, Mali'de isyancıların ilerleyişini sürdürmesi üzerine acil olarak toplandı. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, Mali'de çatışmaların artmasından ve isyancıların Konna kentini ele geçirmesinden endişe duyulduğu belirtildi.

Çatışmaların şiddetlenmesinin Mali'nin istikrarı ve bütünlüğü ile uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği kaydedilen açıklamada, Konsey üyelerinin 2056, 2071 ve 2085 sayılı kararları hatırlatıp Mali'deki terörist tehdide karşı tedbir alınması gerektiğini vurguladıkları ifade edildi.

Terörist tehditlere karşı Mali Savunma ve Güvenlik Güçleri'ne yardım sağlanması gerektiği belirtilen açıklamada, AFISMA'nın bir an önce bölgede konuşlandırılması çağrısı yapıldı.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA