MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer'in Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ayhan Sezer ''Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'' konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin ve Eskişehir'in tanıtımına çok büyük katkısı olacak, ekonomiye canlılık getirecek başkentlik fırsatının yeterince değerlendirilemediğini savundu.

Türk dünyası adına bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sezer, şunları kaydetti:

''Şehrimiz bu sorumluluğun farkına varmalı ve Türk'ü dünyaya tanıtma fırsatını kaçırmamalıdır. Türk'ü dünyaya tanıtma görevi sadece Eskişehir Valisi Sayın Kadir Koçdemir'e ait değildir. Sayın Valimiz bu tanıtımı yapmak için televizyonlarda kanal kanal gezmekte, valiliğin tüm imkanlarını bu uğurda harekete geçirmektedir, ancak Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nda görevli yöneticiler benlik savaşından başka bir şey yapmamaktadır. Tüm dünya Türklerinin birleşmesine, kaynaşmasına ve şehrimizin tanıtımına katkısı olacak olan bu fırsatı değerlendirmek için sorumlu kurumlarımızı, üniversitelerimizi, siyasilerimizi harekete geçmeye çağırıyor, bu çalışmalarda üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızı taahhüt ediyoruz.''

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA