Yönetmen Karakaya Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yönetmen Mustafa Karakaya, 20 Temmuz İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Yönetmen Karakaya Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’da kurulan bölgenin ilk film fabrikası Katpatuka Film’in kurucusu Yönetmen Mustafa Karakaya, “Çocuklara Meslekler Tanıtılıyor” etkinliğinde 20 Temmuz İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya gelerek mesleğiyle ilgili bilgiler verdi. Karakaya kısa film, belgesel, sinema ve çizgi filmlerin yapılış süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Söyleşiyi ilgiyle dinleyen öğrenciler filmlerin yapılış süreciyle ilgili merak ettikleri konuları Yönetmen Karakaya’ya sordu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karakaya:"Çocukların bazıları belgesele yatkınken bazılarının çizgi filme yakın olduğunu gördüm. Öğrencilere gösterdiğimiz fotoğraflar aracılığıyla sinemada hangi alana yatkın olduğunu anlamış olduk. Çocuklara günümüz dünyasında görselliğin vazgeçilmez bir unsur olduğunu anlatan çeşitli bilgiler aktarılırken ilgiyle dinlediler.Öğrenciler en çok belgesel ve kısa filmin yapım aşamasıyla ilgili sorular sordu. Ayrıca Nevşehir’de Yönetmenlik Mesleğini yapan birisinin olduğuna inanamadılar.” dedi.

Söyleşinin sonunda 20 Temmuz İlköğretim Okulu Meslekleri Tanıtma Kulübü Sorumlusu ve aynı zamanda Kafsid Eğitim Birimi Sorumlusu Şule Kuşar Han, Yönetmen Mustafa Karakaya’ya etkinliğe katılımından dolayı teşekkür etti

Kaynak: İHA