Yılbaşı Tatilini Fırsat Bilen Balık Sevdalıları Galata Köprüsü'ne Akın Etti

Yılbaşı tatilini fırsat bilen amatör balıkçılar yeni yılın ilk gününde Galata Köprüsü'ne akın etti. Sürücüler ise daha çok ''trafik çilesi'' ile gündeme gelen İstanbul'un, boş yollarında araç kullanmanın keyfini yaşadı.

İstanbul'da yılbaşı tatili, kış için güzel sayılabilecek bir havayla birleşince, balık sevdalıları günün ilk ışıklarıyla yollara düştü. Oltasını kapan Galata Köprüsü'ne koştu. Yeni yılın ilk gününün sabahında oltalar yeni yıl kısmeti için sallandı.

Boğaz, yılın ilk gününde uzaktan yakından gelen balık sevdalılarını küstürmedi. Kış ortasında yazdan kalma bir günü karşılayan balıkçıların kovaları ''derya kuzuları'' ile doldu. Gün iyice aydınlandığında denizdeki bereket de büyüdü.

Çocuklarıyla beraber gezmeye çıkan İstanbullular ve turistler, balıkçıların yer bulmakta zorlandığı Galata Köprüsü'nde 2013 yılı albümünün ilk karelerini çekti.

-''Hava güzel, balık bol''-

Balık tutmaya çocuklarıyla gelen Nazir Demir, tatil günü balık tutmanın çok güzel olduğunu belirterek balığın bol olduğunu söyledi.

Sabahtan beri hiç durmadan olta çektiğini kaydeden Demir, ''Balık çok güzel. Normalde cam fabrikasında çalışıyorum. Tatil gününü böyle değerlendiriyoruz. Çocukları da eğlenmesi için getirdik. Onlar için de güzel bir etkinlik oldu'' dedi.

Alim Okur ise balıkların biraz küçük olmasından şikayetçiydi. İstavritin istenilen boyu ulaşması için daha 15 gün gerektiğini söyleyen Okur, ''Sabah geldiğimizde yer bulamadık burada. Çok kalabalık. Herkes tatilden istifade etmek için buraya geliyor'' ifadelerini kullandı.

-''Balık tutmaya akşamdan gelen arkadaşlar var''-

Havanın balık için ideal olduğunu belirten Salih Yılmaz, genelde istavrit tuttuğunu arada izmarit de çıktığını ifade etti.

Yılmaz, balık tutmanın stres için mutlaka tercih edilmesi gereken bir etkinlik olduğunu aktardı.

Yılmaz, ''Balık tutmaya akşamdan gelen arkadaşlar var. Onlar çinekop ve sarıkanat da tutmuşlar. Arada kefal de geliyor. Sabah 6'ya çeyrek kala buradaydım. O saatten beri vurmaya başladı balıklar. 1-2 tane derken bu saate kadar yaklaşık 2 kilo oldu. Bu yıl balık çok bereketli her tarafta var. Ucuz da'' diye konuştu.

-''Köprüde en büyük balıkları tutan biziz''-

Köprünün orta kısımlarında balık avlayan Süleyman Tunç ise burada tezgahı kurmak için çok erken saatlerde geldiğini, buranın balıkların beslenme yeri olduğunu söyledi.

Orta kısımlarda midye yemek için büyük balıkların gezdiğini aktaran Tunç, ''Onun için burada büyük olur. Köprüde en büyük balıkları tutan biziz. Gece erken geliyoruz yer almak için. Bu balıklar ticari olarak da kullanılıyor. Tezgahın asıl sahibi balıkları aynı zamanda satıyor. Çünkü çok balık çıkıyor. Çinekop, istavrit, eşkine, izmarit, iri kefal, lüfer gibi balıklar çıkıyor'' dedi.

Neriman Çelik ise eşiyle gelmişti balık tutmaya. Geç geldikleri için üzülen Çelik, olta atarken ve çekerken eşinin kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

-Trafik durumu-

İstanbul trafiği ise yeni yılın ilk gününde ise ''çilesi'' ile değil, ''keyfiyle'' gündemdeydi. Tatil sabahı yollar boştu. Trafiğe çıkan İstanbullular, istedikleri yere, şaşırtıcı bir sürede ulaştı.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA