ÖSO, Suriye Ordusunun Hananu Karargahını Ele Geçirdi

Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Tevhid Sancağı Tugayı, Suriye ordusunun Halep'te bulunan Hananu bölgesindeki karargahını ele geçirdi.

Tevhid Sancağı Tugayı ve Esed güçleri arasında yaşanan çatışmalarda Suriye ordusuna bağlı onlarca kişi ölürken, 35 kişi esir alındı.

Suriye ordusu, gönüllü askerleri orduya ait birliklere katılmadan önce Hananu karargahında eğitime tabi tutuyordu.

ÖSO tarafından Ramazan ayının ilk günlerinden bu yana askeri operasyonlara maruz kalan karargah, askeri operasyonları genişleten Tevhid Sancağı Tugayı tarafından ele geçirildi.

Tevhid Sancağı Tugayı, bölgeyi ele geçirdikten sonra, karargahta siviller üzerine ateş açmayı reddeden yaklaşık 300 Suriye askerini tutuklu olarak bulduğunu açıkladı.

Esed yönetimince 16 aydır tutuklu bulunan asker Mustafa er-Rifai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nisan 2011'e kadar Deyr-i ez-Zor'da Suriye ordusunda görev yaptığını belirterek, ''Göstericilerin üzerine ateş açmayı reddedince beni 'askerleri ordudan ayrılmaya teşvik etmekle' suçladılar'' ifadesini kullandı.

Bir diğer tutuklu Hamza Avni de Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in birliğinde görevliyken, sivillere ateş açmasının istendiğini söyledi.

Avni, ''Göstericiler üzerine ateş açmayı reddedip, görev yaptığım birimden kaçmak için uğraşınca da beni tutukladılar'' dedi.

Halep Kalesi'nin kuzeydoğusunda yer alan ve şehir merkezindeki en önemli askeri nokta özelliğindeki Hanano askeri karargahı ağustos ayının başından bu yana ÖSO'nun kuşatması altındaydı.

Muhabir: Basil Haffar - Afra Aksoy / Bülent Şahin Erdeğer /Ekrem Kaftan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA