Namazgah Barajı'nda Tünel İnşaatı Tamamlandı

Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde yapımı devam eden Namaz Barajı'nda suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi tünel inşaatı tamamlandı.

Namazgah Barajı'nda Tünel İnşaatı Tamamlandı
Namazgah deresinin yatağının değiştirilerek yeni yapılan tünele aktarılıdğı törene Kocaeli Büşükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milletvekilleri Fikri Işık ve İlyas Şeker, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve vatandaşlar katıldı.

Sabah erken saatlerde vatandaşlarla birlikte yürüyüşe çıkan protokol üyeleri, yürüyüşün ardından hep beraber kahvaltı yaptılar.

Karaosmanoğlu ve milletvekilleri yeni yapılan tünel inşaatını gezerken, Karaosmanoğlu'ndan talimat alan kepçe operatörü ilk darbeyi vurarak dere suyunu tünele yönlendirdi. Tünelin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Hedefimiz, önümüzdeki 2013 yılı Temmuz ayında kışın biriktireceğimiz suyu buradan arıtma tesisine vererek halkımızın hizmetine sunmak. Su hayat kaynağıı, suyun olmadığı yerde hayat duruyor, hiçbir şey olmuyor. Dolayısıyla su varsa hayat vardır, medeniyet vardır. Bu bölgede en önemli ihtiyaçlarımızdan biri içme veya kullanma suyu. Aynı zamanda tarımda ve hayvancılıkta kullanılacak olan suda da bu bölgede eksikliklerimiz var. Bu çalışma, bütün eksikliklerimizi giderecek, insanımıza mutluluk verecek, bu bölgeye bereket getirecektir" diye konuştu.

Karaosmanoğlu kendisine ikram edilen Kandıra karpuzunu tattıktan sonra, vatandaşlar tarafından verilen hediyeleri kabul etti .
Kaynak: İHA