Harb-İş’den ‘İdam Geri Getirilsin’ İmza Kampanyasına Destek

Harb-İş Sendikasi Kayseri Yönetim Kurulu ‘İdam Geri Getirilsin’ imza kampanyasına destek çıktı.

Harb-İş’den ‘İdam Geri Getirilsin’ İmza Kampanyasına Destek
Mimar Sinan Parkı önünde Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi tarafından başlatılan ‘İdam Geri Getirilsin’ imza kampanyasına Harb-İş Sendikası Kayseri Şubesi destek verdi. İmza standının önünde bir açıklama yapan Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, “Şehit, Gazi, Dul ve Yetimlerin başlatmış olduğu imza kampanyasına destek veriyoruz.” dedi.

Özsoy “Biz, Harb-İş olarak şunu düşünüyoruz: Söylemeyip yuttuğumuz sözleri hazmedemiyoruz. Halkımızın söyleyip yutmamasını söylüyoruz. Söylemelerini, imza atmalarını ve destek çıkmalarını istiyoruz. Devlete kurşun sıkan insanların dağa çıktıkları zaman ya da aşağı indikleri zaman öleceklerini bilmelerini istiyoruz. Kürtler bizim kardeşimizdir. Kürtler ile bir sorunumuz yoktur.” şeklinde konuştu.

PKK militanlarının idam edilmesini istediklerini ifade eden Özsoy, “Mecliste bugün dokunulmazlık zırhı ile korunan vatan hainlerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanmasını istiyoruz.” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise, “Desteklerini esirgemeyen Harb-İş Kayseri Şube Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Her şehit haberinde canımız yanıyor. Evlerimize ateş düşüyor. Bu ateşlerin sönmesi için bunların sebebi olan terör örgütü yandaşlarının, İmralı canisinin ve onun ekibi olan dağ kadrosunun yakalanarak idam edilmesi için, TCK’dan kaldırılan İdam Yasası’nın geri getirilmesini istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamanın ardından Özsoy ve sendika üyeleri, kampanyanın bulunduğu stantta imza attı .
Kaynak: İHA