Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Allıoğlu'nun Açıklaması

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, iş dünyası için büyük umut olan Yeni Teşvik Paketi'nde terör bölgesindeki illerde yatırım yapanlara ciddi teşvikler öngörüldüğünü, ancak terör belası yüzünden pek çok yatırımcının o bölgelerde yatırım yapmaya cesaret edemediğini belirtti.

Allıoğlu , yaptığı yazılı açıklamada , Son günlerde artan terör saldırılarının hedefinde sadece güvenlik görevlilerinin değil sivil halkın da olduğunu anımsattı .

Terör eylemleri yüzünden Son 30 yıldır o bölgelerde yeterince yatırım yapılamadığını , yapılan yatırımların ise sabote edildiğini vurgulayan Allıoğlu , ' ' Refah seviyesi hızla yükselebilecekken , eli kanlı terör örgütü yüzünden bu haktan mahrum kalan bölge halkı , artık huzur ve güven istiyor ' ' değerlendirmesini yaptı .

Bölücü terör örgütünün sadece bölgede yatırımları engellemekle kalmadığını , terörle mücadele için harcanan paranın Türk ekonomisinin büyümesini engellediğini dile getiren Allıoğlu , şunları kaydetti :

' ' Türkiye ' de yaklaşık 30 yılda teröre 400 milyar dolardan fazla para harcanmış . Söz konusu harcama terörle mücadele için değil de okul , fabrika , üniversite , fabrika yapımı için yapılsaydı , yüzlerce okul , fabrika , baraj , on binlerce konut yapılırdı . Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alır , ülke daha fazla kalkınırdı .

İş dünyası için büyük umut olan Yeni Teşvik Paketi ' nde , terör bölgesindeki illerde yatırım yapanlara ciddi teşvikler ön görülüyor . Ancak terör belası yüzünden pek çok yatırımcı , o bölgelerde yatırım yapmaya cesaret edemiyor . Bu ülke , bu beladan biran önce kurtulmak zorundadır . Dünya ülkeleriyle yarışan güçlü bir Türkiye için bunu başarmak zorundayız . ' '

Muhabir : İstanbul

Yayıncı : Zekeriya Gülün
Kaynak: AA