Ak Parti ve Chp İzmir Teşkilatlarından Dostluk Mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Enternasyonel Fuarı’nda yer alan Balkon Anadolu Dernekleri standını ziyaret etti.

Ak Parti ve Chp İzmir Teşkilatlarından Dostluk Mesajı
Balkon Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk ile sohbet eden iki parti başkanı, İzmir’de yaklaşan yerel seçim öncesi dostluk mesajı verdi.

Akay, 2014 mart ayındaki seçimlerin 6 ay öne alınması ile ilgili nedenleri şu şekilde anlattı: “Türkiye için hayırlı olsun. Seçimlerin öne alınmasının sebebi, Türkiye’nin bazı bölgelerinde seçim kampanyalarının zor olacağı konusu ve Cumhurbaşkanlığı seçim referandumu yapılacak olması. Bu ikisi arasındaki takvimin altı aydan kısa olması sebebiyle bütün partiler mutabakat sağlayıp seçimler öne alınacak.” AK Parti olarak İzmir’de her an seçime hazır olduklarını vurgulayan Akay, yerel seçim çalışmalarının sürdüreceklerini belirterek, “Partilerin çoğu il kongrelerini yaptı ve seçimlere hazır. Barış içinde dostluk içinde İzmir’e yakışır bir seçim olacak. Takdir edersiniz ki demokrasilerin vazgeçilmez unsuru rakip partilerden bir oy daha önde olmaktır. Hem belediye başkanı hem yerel yönetimler olarak bir fazlasını kazanmaktır. İnşallah bunu başaracağız” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerin İzmir’e yakışır bir şekilde olacağını dile getirerek, “İzmire yakışır bir yarışın olacağı görülüyor. Buna katkı koyacağız. İzmirli karar verecek. Vatandaş ne derse o olacak. İzmir’e yakışan bir üslupla devam ediyoruz. İzmirlilik böyle bir şey. Farklı partilerle barış içinde olmak. Hem acılarımızı paylaşacağız hem rekabet edeceğiz. Hep bir arada mücadele etmemiz lazım. Ben her şey güzel olacak diyorum” diye konuştu.

Her iki başkan da konuşmalarının ardından İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül'ün bütün İzmirliler için önemli bir gün olduğunu söyleyerek İzmirli yurttaşları kutladı .
Kaynak: İHA