Yerleşim Yerine İnen Ayı Korku Yarattı

Gümüşhane'de yerleşim merkezine inen ayı, bir büyükbaş hayvanı yaraladı.

Güzeller Mahallesi'nde yaşayan Zarife Pelit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki danası bulunduğunu, danalarının zaman zaman evlerinin bitişiğindeki bahçede gecelediğini belirterek, ''Gece yarısından sonra bir gürültü duyduk. Dışarı çıktığımızda dananın birisinin acıyla bağırdığını duyduk. Mahalledeki komşular da gürültü üzerine evlerinden çıktılar. Bazı komşular havaya ateş açınca ayı kaçtı'' dedi.

Danayı aradıklarını söyleyen Pelit, ''Danayı bahçeden evimize doğru gelen patika yolun altında yaralı bulduk. Boğazından yaralıydı. Sabah danayı kestik, pişirdik. Ancak, herhangi bir hastalığa yakalanırız diye etini yemeye korkuyoruz'' diye konuştu.

Zarife Pelit'in İstanbul'dan gelen kızı Fatma Dalma ise böyle bir olaya ilk kez tanık olduğunu ifade ederek, ''Şehrin içerisine ayı iniyor. Şaşılacak şey. Belediyenin ve yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor. Kalabalık bir mahalleye, kent merkezine ayı nasıl iniyor- Ayı bir insana ya da bir çocuğa rastlasa sonucun ne olacağını tahmin etmek gerçekten zor'' dedi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA