Yenimahalle Balık Hali Esnafının Elektrik İsyanı

Yenimahalle Balık Hali esnafı, yaşanan elektrik sorunu nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, sorunun çözülmesini istedi.

Yenimahalle Balık Hali Esnafının Elektrik İsyanı
Ankara Manavlar, Balıkçılar ve Akvaryum Odası Başkanı Hakan Adışanlı, Yenimahalle Balık Toptancı Hali'nde yaptığı açıklamada, yetersiz enerjiden dolayı rahatsız olduklarını belirterek, hallerine 380 vat enerji gelmesi gerekirken 160 vat elektrik geldiğini tespit ettirdiklerini ifade etti.

Gerekli kurumlara müracaatlarını yaptıklarını fakat bu sene içerisinde çözüme ulaşmadığını kaydeden Adışanlı, yetersiz enerji sebebiyle soğuk hava depolarının motorlarının bozulduğunu belirtti.

Adışanlı, "Soğuk hava deposu zincirinin kırılması durumunda halkın sağlığının tehlikeye düşme ihtimali vardır. Bizde bu riskin oluşmaması için acilen sıkıntının giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Karanlıkta satış yaptıklarını söyleyen Adışanlı, balığın bozulma ihtimalinin de olduğunun altını çizdi

Elektrik sıkıntısının uzun süredir var olduğunu belirten Esnaf Odası Başkan Vekili Hüseyin Polat ise, Esnaf Odası olarak esnaflara destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Elektrik Kurumu'na yazı ile başvurduklarını anlatan Polat, bu sorunun en kısa sürede çözüleceğinin ifade edildiğini belirtti.

Polat, satışta sorun yaşanmadığını söyleyerek, "Balıkların muhafazası için bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerek" dedi.

Balıkçı Hali esnafı Sıtkı Yılmazer ise, elektrik kurumuna kendilerine güç artırımına gidilmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyleyerek, balıkları gece sattıklarına dikkat çekti. Gece 03.00 ile 05.00 arası balıkların geldiğini söyleyen Yılmazer, balıklar için buz üretimi yaptıklarını ve buz makinelerinin arıza yaptığını kaydetti

Yılmazer, ayrıca insanların balık yemediğine dikkat çekerek, "İnsanlar güneş yüzünden balık yemiyor. Biz bir an evvel balık tüketiminin artmasını istiyoruz. İnsanların balık yemelerini istiyoruz. Çünkü, organik tek ürün balıktır" ifadelerini kullandı.

Yılmazer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 24 metreden aşağı ağ atılmaması yönünde karar alınmasıyla ilgili olarak da, "Bilimsel bir rapor bilimadamları tarafından önümüze koyulursa, bizi ikna ederlerse varız. Ama Avrupa Birliği'nde 50 metre deniyor. Avrupa Birliği'nin kullandığı deniz, saha, denizin dibinin araştırılmasını istiyoruz. 24 metre bizim denizlerimize uyuyorsa, biz varız. Şu anda balık açıkta olduğu için avlanıyor. Yarın öbür gün balıklar göç sırasında kıyıya doğru gelecekler. O zaman insanlar balık avlayamayacaklar. Büyük bir problem yaşanacak" dedi.

Balık fiyatlarının uygun olduğuna dikkat çeken Yılmazer, sezon başında bir iki gün fahiş fiyatlarla yeneceğinin altını çizdi

Kaynak: İHA