Sarıkamış İlçe Merkezinde Açık Havada Gösterimi Yapılan Filme, Serin Havaya Rağmen Yoğun İlgi Gösterildi

Adana Altın Koza Film Festivali'nin gezici sinema tırı, Kars'ın Sarıkamış ilçesine geldi.

Hükümet Konağı önündeki alanda, gezici tır üzerinde hazırlanan platformda vatandaşlara ''Anadolu Kartalları'' filmi izlettirildi.

Vatandaşlar serin havaya rağmen, açık havada gösterimi yapılan filme yoğun ilgi gösterdi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu etkinlikle bölge insanına sinema keyfinin yaşatıldığını belirterek, etkinlik için Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Sarıkamış'ın geçmişinde ''sinema, tiyatro, müzik'' gibi sahne kültürünün çok zengin olduğunu ifade eden Ermiş, ''Sarıkamış'ta bundan sonraki süre içinde sosyal, kültürel faaliyetlere daha çok yer vereceğiz. Bugün burada Sarıkamış halkı, sonbahar gecesinde, açık havada sinema keyfi yaşadı'' diye konuştu.

Gezici sinema tırının koordinatörlüğünü yapan Adem Akgünoğlu da gezici sinema tırının 38 il ve 61 noktaya gideceğini belirterek, hem gittikleri yerlerde sinema seyrettirmeyi hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Altın Koza Film Festivali'ni tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Altın Koza Film Festivali'nin gezici sinema tırının 51. durağının Sarıkamış olduğunu anımsatan Akgünoğlu, şöyle konuştu:

''Burada, etkinliklerimizin içinde bando, halk dansları ve müzik gruplarımız olacaktı. Ancak şehitlerimizden dolayı yalnızca sinema organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız Türk sinemasını tanıtmak, gittiğimiz yerlerde açık havada film seyrettirmek ve vatandaşlarla buluşmak. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor.''

Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA