Mhp'li Şandır'dan Bdp Genel Başkanı Demirtaş'a Cevap

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili açıklamalarına, "Türk milletine, TBMM'ye meydan okumak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Selahattin Demirtaş eğer hukuka inanıyorsa, hukukun üstünlüğüne inanıyorsa, hukuka uymak mecburiyetinde, bölücü teröre destek vermemek mecburiyetinde" sözleriyle cevap verdi. Şandır, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “dokunulmazlıkların kaldırılması halinde Meclis komisyonlarından çekilecekleri, Meclis çalışmalarına katılmayacakları” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Şandır, "Selahattin Demirtaş'a cevap vermeyi gerekli görmüyoruz. Türk milletine, TBMM'ye meydan okumak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Selahattin Demirtaş eğer hukuka inanıyorsa, hukukun üstünlüğüne inanıyorsa, hukuka uymak mecburiyetinde, bölücü teröre destek vermemek mecburiyetinde. Bölücü teröre destek vererek TBMM'de yasama dokunulmazlığından faydalanabilme hakları yoktur. Milletimizin takdirine sunuyoruz. MHP olarak biz tüm siyaset kurumunu bu hukuk dışı davranışa karşı koruyuculuktan vazgeçmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlama konusundaki soru işaretleri ile ilgili yorumunun sorulması üzerine de Şandır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konuda dün kapsamlı bir açıklama yaptığını söyledi.

Şandır, "Bu türlü olaylar Türkiye'ye ve Türk milletine yakışmamaktadır. Adı kaza da olabilir, yanlışlık da olabilir, ihmal de olabilir. Ama bu türlü kazalar ve çok sayıda insan kaybına sebep olan olayları kabullenebilmek mümkün değil. Beklediğimiz ve istediğimiz bu patlamanın tüm gerçeklerinin sonuna kadar araştırılması, bir ihmal varsa, bir sorumlu varsa ve başka ihtimaller varsa bunların araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Sabotaj ihtimalinin olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Şandır, "Araştırılmasını istiyoruz. Araştırılsın, gerçekler ortaya çıksın, kamuoyuna açıklansın istiyoruz" karşılığını verdi.

Şandır, yerel seçimlerin öne çekilmesi için yapılacak anayasa değişikliği konusunda bir adım atıldığını da belirterek, "Bunu da önemsiyoruz. Bu noktada Sayın İnce'nin soy ismine yakışmayan kaba bir yakıştırmasını da kendisine iade ediyoruz, kabul etmiyoruz" dedi

Kaynak: İHA