GOÜ 4 Yeni Bölüme Ek Yerleştirmelerle Öğrenci Alacak

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, ''Fen Edebiyat Fakültemizin Genetik ve Moleküler Biyoloji Bölümü'ne, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne, Mühendislik Fakültemizin Elektrik ve Elektronik Bölümü'ne ve İlahiyat Fakültemizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne 40'ar öğrenci alacağız'' dedi.

Şahin, Tıp Fakültesinde yaptığı açıklamada, GOÜ'de kontenjanların büyük bir kısmının dolu olduğunu ifade etti.

Bir çok fakültede kontenjan boşluğu olmadığını vurgulayan Şahin, ''Mühendislik Fakültemizde, Eğitim Fakültemizde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde ve Tıp Fakültemizde hiçbir boşluk yok, yüzde yüz doluluk ile tamamladık. Ama ülkenin genelinde olan bazı fen alanlarında fizik, kimya, matematik gibi alanlar bizde de boş, tercih edilmedi. Dolayısı ile bu tüm Türkiye'nin sorunu, her yerde olduğu gibi bizde de o alanlarda kontenjanlar dolmadı'' diye konuştu.

GOÜ'de yeni açılan bölümlere YÖK'ün onayı ile bu sene öğrenci alınabileceğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

''Fen Edebiyat Fakültemizin Genetik ve Moleküler Biyoloji Bölümü'ne, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne, Mühendislik Fakültemizin Elektrik ve Elektronik Bölümü'ne ve İlahiyat Fakültemizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne 40'ar öğrenci alacağız. Bu da Tokat'ımız için sevindirici bir gelişme. Bu bölümlerin hepsi istihdama yönelik, öğrencilerin tercih ettiği ve girmek istediği bölümler. Geçen sene öğrenci sayımız 21 bin civarındaydı bu sene 23 bini aşmasını bekliyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemimiz 10 Eylül'de başlıyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA