8 Yeni Film Vizyona Girdi

Sinemaseverler bu hafta bir yerli film, iki animasyon olmak üzere drama ve gerilim türlerinde toplam 8 film ile buluştu.

8 Yeni Film Vizyona Girdi
Haftanın öne çıkan filmi Rusya yapımı “Elena.” Andrey Zvyagintsev’in yönettiği film de bir ailenin yaşadığı olaylar konu ediliyor. “Elena” da Elena Lyadova, Nadezhda Markina, Aleksey Rozin başrolü paylaşıyor. Jessica Biel’in başarılı performansı ile hayat bulan “Sır” da haftanın bir diğer dikkat çekici yapımı. Pascal Laugier’in yönettiği filmde Cold Rock kasabasındaki sinsi bir tehlike anlatılıyor.

ŞİMDİ GEL DE GÖR BENİ (LOLA VERSUS)Lola 29 yaşındadır ve uzun süreli erkek arkadaşı Luke ile evlenmek üzeredir. Düğüne 3 hafta kala aniden terk edilen Lola, yaşadığı bu duygusal şok sonrasında her şeyini kaybetmiş gibi hisseder ve kendini yeniden bulmaya çalışır. Birbirinden farklı ve komik aşk maceraları yoldadır. Lola’nın kırılan kalbi tamir olacak mıdır? Daryl Wein’in yönettiği ve Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Zoe Lister Jones, oynadığı “Şimdi Gel de Gör Beni” modern zaman aşklarının absürdlüklerine yakın bir bakış sunuyor.

RUH (THE PACT)
Nicole ve Annie, annelerinin vefatından sonra çocukluklarını geçirdikleri eve döner. Evde kaldıkları gece kız kardeşler, aralarında esrarlı bir varlık olduğunu hissederler. Rahatsız edici rüyalar gören Annie, tuhaf sesler yüzünden gece yarısı irkilerek yatağından kalkar. Annelerinin resminin yanında, tanımadıkları bir kadının resmi vardır. Annelerinin geçmişinde gizli ve korkunç bir gerçek olduğunu hissederler. Nicholas McCarthy’nin yönettiği ve Caity Lotz, Casper Van Dien ile Mark Steger’ın oynadığı “Ruh” ABD yapımı korku türünde.

BAHSE VAR MISIN? (LAY THE FAVORITE)
Beth, Vegas’a gelir ve Las Vegas’ın en başarılı kumarbazı Dink için çalışmaya başlar. Ancak yakınlaşmalarından şüphelenen Dink’in karısı Tulip araya girer. Dink’ten ayrılan Beth, Rosie’nin ekibine katılır. Erkek arkadaşı hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Beth, her türlü riski göze alır, Tulip’e rağmen Dink’le yeniden güçlerini birleştirir. Stephen Frears’ın yönettiği ve Bruce Willis, Rebecca Hall, Catherine Zeta Jones ile Joshua Jackson’un oynadığı “Bahse Var mısın?” ABD-İngiliz ortak yapımı dram komedi türünde.

SIR (THE TALL MAN)
Bir harabeye dönmüş Cold Rock kasabasının sakinleri ellerinde kalanla idare ederek yaşamlarını sürdürürken, sinsi bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Kasabadaki çocukların teker teker, bir şekilde hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolması açıklanamaz. “Sır”ı Yönetmen Pascal Laugier, ‘Cold Rock’ta ‘Dev Adam’ bir şehir efsanesi aslında. Daha doğrusu Dev Adam bu efsaneyi adlandırmak için bulunmuş en mantıklı isim” olarak nitelendiriyor. Jessica Biel’ın canlandırdığı karakteri anlatımıyla hayatı tehlikede olan bir annenin kaybolan çocuğunu bulmaya çalışan bir kurbanken takip etmeye başlıyoruz.” şeklinde özetliyor. Film de Biel’e Jodelle Ferland, William B. Davis ile Samantha Ferris eşlik ediyor. “Sır” Eylül ayının öne çıkan gerilim yapımları arasında.

ELENA
Elena, bakıma muhtaç, zengin ve yaşlı bir adamla evli bir hemşiredir. Bir gün adam kalp krizi geçirir ve vasiyetini hazırlamaya başlar. Elena hazırlanan vasiyete dahil olmadığını ve adamın tüm varlığını onu hiç sevmeyen kızına bıraktığını öğrenir. Olaylar üzerine Elena, önceki evliliğinden olan işsiz oğlunun geleceği için umutsuzluk ve çaresizliğe kapılır. Elena Lyadova, Nadezhda Markina, Aleksey Rozin ile Andrey Smirnov’un oynadığı “Elena”nın yönetmen koltuğuna “Dönüş” ve “Sürgün” filmleriyle tanıdığımız Andrey Zvyagintsev oturuyor. Yönetmen “Elena” da önceki filmlerinde olduğu gibi, yine bir ailenin yaşadığı olaylardan yola çıkarak usta işi bir hikâye anlatıyor.

MUTLULUĞA BOYA BENİ (LE TABLEAU)
Bitmemiş bir resim üzerindeki bir şato ve çiçeklerle dolu bir bahçedeyiz. Bu tabloda resmedilip renklendirilmiş Toupin’ler gücü ele geçirmiştir. Toupin’ler, çizimleri yarım kalan Pafini’leri devre dışı bırakmışlardır. Şimdi Ramo, Lola ve Plume düzeni yeniden sağlamak ve arkadaşlarını kurtarmak için ressamı bulmak üzere yollara düşecek, bir dolu macera yaşayacak, başka resimlere gideceklerdir. Jean François Laguionie’nin yönettiği “Mutluluğa Boya Beni” animasyon sevenler için.

CESUR (BRAVE)
Kendi hayat yolunu kendi çizmeye kararlı olan Merinda, ülkenin şamatacı lordlarına ait olan asırlık bir geleneğe karşı çıkar. Merinda’nın hareketleri krallık içerisinde kaos ve öfke yaratır. Merinda peşindeki tehlikeli güçleri keşfederken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çalışır ve gerçek cesaretin ne olduğunu anlar. Mark Andrews, Brenda Chapman ile Steve Purcell’in yönettiği ve Kelly MacDonald, Emma Thompson, Kevin McKidd ile Craig Ferguson’un seslendirdiği animasyon film “Cesur”u 3D seçeneği ile de izlemek mümkün.

GERİYE KALAN
Sevda ve Cezmi 8 yıllık evli bir çifttir. Düzenli hayatları, Sevda’nın kocasının ihanetini keşfetmesiyle kesintiye uğrar. Cezmi kendisiyle aynı hastanede çalışan Zuhal’le beraber olmaya başlamıştır. Sevda, Cezmi’ye hiç belli etmeden “öteki kadın”ın peşine takılır. Evliliğini, bu tehditten korumaya kararlıdır. Sessiz bir hayalet gibi Zuhal’in yaşamına sızar. Çiğdem Vitrinel’in yönettiği ve Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ile Burak Tamdoğan’ın oynadığı “Geriye Kalan”, dram türünde .