WSJ'den çarpıcı Türkiye analizi: Türkler artık kuşkulu bakıyor

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Strett Journal, Türklerin Suriye konusundaki huzursuzluğunun büyüdüğünü ve kamuoyunun, Türk hükümetinin Suriye politikasına kuşkuyla baktığını savunarak, “Sonuç, hükümetin şahin politikası konusunda kamuoyundaki huzursuzluğu besliyor gibi görünen Türk medyası ve muhalefet partilerinden gelen bir eleştiri fırtınası oldu” diye yazdı.

WSJ'den çarpıcı Türkiye analizi: Türkler artık kuşkulu bakıyor
Gazetenin “Türkiye 'nin Esad Karşıtı Politikası Geri Sekti” başlıklı haberinde, kamuoyunun, Suriye 'deki iç savaş giderek sınırın Türk tarafına yayıldığı için Suriye lideri Esad 'a karşı güç kullanılması çabalarına öncülük eden Türk hükümetinin Suriye politikasına kuşkuyla baktığını ileri sürdü. Son gelişmelerin Türklerin Suriye konusundaki huzursuzluğunu büyüttüğünü savunan gazete, “Her şeyden önce Türkiye 1990 'lardan bu yana en kanlı yazıyla karşı karşıya kaldı. Hukukçuların ve yorumcuların Suriye krizinden cesaret aldığını söylediği PKK, güvenlik güçlerine ve sivillere karşı saldırılarını artırdı” diye yazdı.

WSJ,”Sonuç, hükümetin şahin politikası konusunda kamuoyundaki huzursuzluğu besliyor gibi görünen Türk medyası ve muhalefet partilerinden gelen bir eleştiri fırtınası oldu” yorumunu yaptı.