Vali, İl Genel Meclisini Ziyaret Etti

Bartın Valisi Bülent Savur, İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumu 3. birleşimi öncesinde meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Vali, İl Genel Meclisini Ziyaret Etti
Bartın Valisi Bülent Savur, Meclisi ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi. Savur, ziyareti sırasında meclis kürsüsünden bir konuşma yaptı. İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanları ile birlikte çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek zevkle hizmet edeceğini kaydeden Savur, “Değerli Meclis arkadaşlarım. Bugün sizlerle burada birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bartın’a ilk geldiğimde makamında ziyaret ettiniz, onurlandırdınız. Nasip bugüneymiş. Ben de Meclis toplantısı vesileyle ziyaret etme şansı buldum. Bundan önceki toplantılarda aldığınız kararların oy birliği ile çıkması, gerçekten gurur verici bir durum. Değerli arkadaşlar. İl Özel İdaremiz, belediyeler gibi belediye uyrukları gibi çalışan bir müessesedir.

Dolayısıyla, Bartın şehrin girişinden çıkışına kadar bu işin organizesini yapan sizlersiniz. 1991 yılından beri mecliste görev yapan tüm meclis üyelerin katkıları, hizmetleri vardır. Dolayısıyla geçmişten günümüze kadar, yani 1991 yılından beri görev yapan tüm meclis üyelerine saygılarımı sunuyorum. Değerli arkadaşlar, geçenlerde yine söylemiştim. Yeni bir Vali, yeni bir heyecan, yeni bir soluk demektir. Ben hizmet edebilmek adına hakikatten heyecan taşıyorum. Sizleri zaten heyecanlı gördüğüm için çok mutluyum. Benim heyecanım ile sizin heyecanı birleştiği zaman bu heyecan daha şiddetli, daha yapıcı bir güç olacaktır. Bir atasözünde, ‘Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır’ derler. Ben ‘yiğit miyim?’ bilmiyorum ama bunu zaman gönderecektir. Ama benim de kendime göre bir yönetim anlayışı var. Ben elini taşının altına koyan bir idareci tiplemesiyim. Sizler de muhtemelden elinizi taşın altına koydunuz. Hakikatten de şuanda eliniz taşın altındır. Siyaset ciddiyet isteyen bir müessesedir. Onun için siyaset yürek ister. Onun için saygın bir meslektir. Herkese nasip olmayan bir meslektir. Herkes okur, mühendis olur. Doktor, öğretmen, asker olur. Ama herkes siyasetçi olamaz. Siyasetçi olduysa da, herkes seçilemez.

Dolayısıyla sizler de bu anlamda elinizi taşın altına koymuş şahsiyetlerisiniz. Hatta riske giren şahsiyetlersiniz. Tabii ki, riskin de yerini, zamanını ve zemini iyi ayarlamak demektir. Benimde böyle yönetim anlayışım var. İnşallah bundan sonraki süreçte hep beraber, heyecanınızı katlayarak, Özel idaresi dışındaki diğer birimlerle de olan koordinasyonumuzu daha da yoğunlaştırarak hizmetimize devam edeceğiz. Bakıldığında İl Özel İdarelerimiz aynı Belediyelerimiz gibi insan hayatının doğumundan ölümüne kadar olan sürecini kapsamayan bir hizmet yükümlüğü altında çalışan bir müessesedir. Dolayısıyla insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte hemen her saniyesinde hizmet yürütme yükümü olan müessesi, tabi ki insanlarımızın vazgeçilmez bir müesseslerindendir. Şuana kadar bir eksiklik görmedim. Ama insan hayatında her zaman bir eksikler olabiliyorlar. Dediğim gibi sizler çalışmaktan mutluluk duyuyorum ve kedimi şanslı olarak görüyorum. Ben bu şansı ümit ediyorum ki sizlerin desteği ile diğer kurumlarla birlikte, güzel olan Bartın’ımızı daha ileriye getireceğimizi düşünüyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal da, Bartın Valisi Bülent Savur’a meclis ile ilgili bilgiler vererek, ziyaretinden dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA