Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Murat Erman'dan Açıklama

Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesi'ni güzel günlerin beklediğini söyledi.

Prof. Dr. Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketinin Siirt olduğuna dikkat çekerek, memleketine hizmet etmenin kendisi için bir mutluluk vesilesi olduğunu belirtti.

Siirt'in kalkınmada istenen noktaya gelmediğini belirten Prof.Dr. Erman, yapacakları hizmetler için yol haritalarının bulunduğunu, bunu uygulayacaklarını bildirdi.

Özelde Siirt Üniversitesi'nin gelişmesi ve ülkenin büyük üniversiteleri arasında yer alması, genelde de Siirt'in kalkınmasını sağlamak için kolları sıvayacaklarını ifade eden Erman, şöyle konuştu:

''İlimizin hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlamak için üniversite olarak gereken katkıyı sunmaya çalışacağız. Bu amaçla gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak sonuçlarını toplumla paylaşacağız. Üniversitemizin başta sivil toplum kuruluşları ve sanayi kuruluşları olmak üzere toplumun bütün kesimleri ile yakın bir işbirliği kurmasını sağlayacağız. Siirt Üniversitesi, çağdaş, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden bir üniversite haline gelecektir. Siirt Üniversitesi'ni güzel günler bekliyor.''

Halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Erman, yakın bir süre içerisinde gelip göreve başlayacağını kaydetti.

Muhabir: Ayhan Mergen/Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA