Mersin Asiad Üyeleri Mozambik’te Fuara Katıldı

İçel Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (İçel ASİAD) üyesi Göksel Altuntaş, Mozambik’te tüketim ürünlerinin büyük oranda ithal edildiğini belirterek, “Türk girişimciler için Mozambik’te yatırım ve ticaret yapmak büyük kazançlar sağlayacaktır” dedi.

Mersin Asiad Üyeleri Mozambik’te Fuara Katıldı
İçel ASİAD üyeleri, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) organizasyonuyla Mozambik’te 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı.

Fuara 25 ülkeden bin 500 firma katılırken, Türkiye’den firmanın yer aldığı fuarda İçel’i ASİAD üyesi ARDENT-Zirve Plastik ve Arı Elektrik firmaları temsil etti.

Fuar dönüşü yazılı bir açıklama yapan İçel ASİAD üyesi ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi, ARDENT Group Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş, Mozambik’in ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Mozambik’te tüketim ürünlerinin büyük oranda ithal edildiğine işaret eden Altuntaş, “Tarımdan inşaat malzemelerine kadar ihtiyaç duyulan bu tüketim ürünleri de Türkiye’nin ağırlıklı olarak ülkeye ihraç edebileceği ürünlerin başında. Üretimin az tüketimin ve bunu karşılayacak kaynakların kısıtlı olduğu bu ülkede iş yapmak oldukça karlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

250 milyondan fazla tüketici talebinden söz eden Altuntaş, iş gücünün oldukça az olduğunu ifade ederek, “Türkiye ile Mozambik arasındaki ilişkiler Başkent Maputo’da açılan Büyükelçiliğimiz sayesinde daha da ilerlemektedir. Türk girişimciler için Mozambik’te yatırım ve ticaret yapmak büyük kazançlar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA