Kaymakam Demiral: Teknolojiyi En İyi Şekilde Kullanacağız

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılı öğretmenlere yönelik sene başı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Demiral: Teknolojiyi En İyi Şekilde Kullanacağız
Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilçede görev yapan toplam 400 öğretmene 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle gelen değişiklikler anlatıldı. Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, “6287 sayılı kanun gereği zorunlu 12 yıllık eğitim sisteminde olan değişiklikleri ilçede görev yapacak olan öğretmenlere aktararak tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini kaynakların etkin ve verimli kullanılması doğrultusunda eğitim öğretimin her kademesinde görev alacak personele bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. 2012-2013 eğitim öğretim yılı yeni bir heyecan, yeni bir başlangıç. Eğitim bizlerin en öncelikli hedefidir. Eğitimli nesillerimiz ne kadar fazla olursa, ülkemizi o kadar ileriye taşırız. Siz değerli eğitimcilerimizin görevi çok önemli. Eğitim öğretim sisteminde zaman zaman değişiklikler yapılıyor. Bizler de bu değişen sistem çerçevesinde bize düşen görevimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. 4+4+4 eğitim sistemine geçildi. Eğitim bir bütündür, bu kapsamda okullarımızı ilkokul, ortaokul şeklinde ayırdık. Yeni sistem ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Bilgiye ulaşmada teknolojinin çok önemli olduğunu vurgulayan Demiral, “Fırsatları Araştırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi uygulamasına ilçemizde başlandı. Bütün okullarımızda kademeli olarak akıllı tahta kullanımına başladık. Bu konuda sizlere büyük görev düşüyor. Günümüz bilgi çağı, çocuklarımız bilgiye teknoloji sayesinde çok çabuk ulaşıyor. Teknolojiyi eğitimde en iyi şekilde kullanacağız. Yaptığımız işe gönlümüzü koyalım. Öğretmenlerimiz örnek insanlardır. Sizlerden önemli katkılar bekliyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru da hazır bulundu .
Kaynak: İHA