İş Adamı, Şehitler Anısına Lokma Döktürdü

Foçalı Turizm İşletmecisi Taner Acar, terör örgütü PKK tarafından İzmir'in turistik ilçesi Foça'da gerçekleştirilen kanlı saldırıda şehit düşen askerler anısına lokma hayrı yaptırdı.

İş Adamı, Şehitler Anısına Lokma Döktürdü
Şehit Er Özkan Ateşli’nin ailesi, lokma hayrında gözyaşlarına boğuldu.

Foçalı vatandaşlar, İşadamı Taner Acar tarafından düzenlenen lokma hayrına yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Hayır dağıtımında 100 kilogram lokma tatlısı ikramı yapıldı. Programa Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, S.S. Foça Otobüsçüler Koop Başkanı Recep Diker, S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin ile birlikte bombalı terör saldırısında şehit olan evlatlarının vatani görevini yaptığı yeri görmek amacıyla İstanbul'dan Foça’ya gelen Şehit Er Özkan Ateşli’nin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Göz yaşlarının sel olduğu lokma hayrı etkinliğinde Din Görevlisi Muzaffer Küçük önderliğinde şehitler için dualar edildi. Şehit ailesine evlatları için dökülen lokma tatlısından ikram edildi. Şehit ailesinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

İş adamı Taner Acar’a duyarlılığından ötürü teşekkür eden Şehit Er Özkan Ateşli’nin babası Hamdi Ateşli, gördükleri ilgi ve yardımlardan dolayı İzmir halkına minnettar olduklarını belirterek, “Başta Foça olmak üzere tüm İzmir halkına binlerce kez teşekkür ediyorum. İzmir halkının askerine, şehidine sahip çıkan duyarlı bir halk olduğuna bugün bir kez daha şahit oldum. Foça’ya bu sabah geldik. Burada yediden yetmişe herkes bize yoğun ilgi gösterdi. Belediyeden, Kızılay Derneğinden yardımlar yapıldı. Şimdi de duyarlı bir vatandaşımızın şehit evlatlarımız için lokma hayrı yaptırması ailecek bizleri duygulandırdı. Dün gece evlatlarımızı şehit düşüren teröristlerin yakalanmasıyla ve bugün de Foça halkının bize gösterdiği yakınlığı hissedince acımız bir nebze olsa hafifledi. Pir Sultan Abdal’ın da dediği gibi, ‘Biz bir ölürüz bin doğarız’. Hainler hiç boşuna heveslenmesinler dünyada hiçbir güç bizlerin bu birlik ve beraberliğini bozamaz” diye konuştu.

İş adamı Taner Acar ise, “Uzun süredir şehitlerimiz için bu lokma hayrını yaptırmayı planlıyordum ancak bugüne kısmet oldu. Ne anlamlı bir tesadüftür ki lokma hayrımız hem hainlerin yakalandığı, hem de şehit ailemizin ilçemizi onurlandırdığı bir güne denk geldi. Bilindiği üzere lokma hayrı yöremizde geleneksel olarak ebediyete intikal etmiş geçmişlerimiz için sık sık dökülür. Bende bugün şehitlerimizi yöremizin geleneksel hayrı ile yad etmek istedim. Sağ olsunlar halkımız da yoğun ilgi gösterdi. Bu anlamda belirtmek isterim ki vatan toprakları ve milletinin bekası için seve seve canlarını feda eden şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. İlçemizde şehit düşen vatan evlatlarımızın aileleri de artık bizim ailemizdir. Onların da her zaman yanında olacağız. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim” dedi .
Kaynak: İHA