Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Haniye, Mısır'dan Gelen Heyeti Ağırladı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'deki evinde Mısır'dan gelen heyeti ağırladı.

Parti temsilcileri ve üniversite hocalarından oluşan Mısır heyetini karşıladığı sırada yaptığı açıklamada Haniye, heyetin ziyaretinin Mısır halkının Gazze'ye verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sınrı kapılarının açılması ve ambargonun kaldırılmasıyla tünellerin de kapatılacağını ifade eden Haniye, Mısır-Filistin sınırında serbest ticaret bölgesi kurulması çağrısında bulundu.

Sina'da meydana gelen olaylarda iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasının hedeflendiğine işaret eden Haniye, ''Mısır heyetinin ziyareti bu yöndeki planların boşa çıktığını göstermiştir'' dedi.

Hükümetinin Mısır ile güvenlik konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunun altını çizen Haniye, Sina'daki Son gelişmeleri görüşmek üzere Mısır'a üst düzey bir heyet gönderdiklerini belirtti.

Öte yandan, Mısır heyetinin lideri Hişam Muhammed Abdurrauf, Gazze'ye gerçekleştirdikleri bu ziyaretle İsrail ambargosunu kırmayı, Filistinlilere destek vermeyi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlığını herkese göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Abdurrauf, ''İsrail gün geçtikçe küçülüyor, çok yakın bir zamanda da yok olacak ve Filistin yeniden Müslümanların olacak'' dedi.

Muhabir: Mustafa Habbuş - Gülşen Topçu / İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA