Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Erzurum'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''TBMM açılır açılmaz, ilk ele alacağımız konulardan bir tanesi de büyükşehirlerin sayısını 29'a taşıyacak olan önemli bir yasal düzenleme'' dedi.

Bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Çelik, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Erzurum Valisi Öztürk'ü Bursa'dan tanıdığını, birlikte çalıştıklarını ifade eden Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Erzurum ayrıca benim doğum yerim itibarıyla hiç de yabancı olmadığım bir şehir. Yusufeli doğumluyum. Yusufeli'nin de eskiden Erzurum'a bağlı olduğu düşünülürse bir anlamda kendi şehrimizdeyiz. Dün ve bugün Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum'da bakanlığımla ilgili hem kurumlardaki çalışmaları hem de toplum yararına çalışma çerçevesinde 5-6 bin kişinin işe başlamasını bu 3 ilimizde gerçekleştirmiş olduk. Erzurum'da yaklaşık 750-770 kişinin kuraları çekildi ve onlar okulların açılmasıyla birlikte çalışmaya başlayacaklar.''

Vali Öztürk de Bakan Çelik'in, Erzurum'a büyük bir sevinç ve müjdeyle geldiğini belirterek, ''3 bin işsizimizi kış boyu uzun bir süre iş güç sahibi yapabilecek bir projenin Erzurum ayağının başlatılması sebebiyle gelişinizden son derece mutluluk duyduk'' dedi.

Vali Öztürk, Çelik'e, ziyareti anısına plaket ve Oltu taşı tespih hediye etti.

-''Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar attık''-

Daha sonra yürüyerek Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çelik, 10 yıllık iktidarları döneminde en çok önem verdikleri konuların başında yerel yönetimlerin geldiğine değinerek, şunları kaydetti:

''Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar attık, önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. TBMM açılır açılmaz, ilk ele alacağımız konulardan bir tanesi de büyükşehirlerin sayısını 29'a taşıyacak olan önemli bir yasal düzenleme. O çerçevede belki de şu anda büyükşehirlerde yaşanan sıkıntılar sorunlar da gündeme gelecek ve yapılması gereken düzenlemelere ilaveler, başkanların deneyimleri çerçevesinde tasarıda yerini almış olacak. Bu anlamda halka en yakın yerden, en yakın merkezlerin bürokratik engelleri de ortadan kaldıracak şekilde hizmet sunması çağımızın yönetim anlayışlarının gereğidir. İktidar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İnanıyorum ki yerel yönetimler de kendi üzerine düşen sorumluluklar çerçevesinde imkanları ölçüsünde kullanarak vatandaşa hizmet götürme konusunda büyük bir gayret gösteriyorlar. Yereliyle geneliyle kalkınma hamlesini gerçekleştiriyoruz. Daha da hızlanmamız gerekir.''

Küçükler, ziyarette Bakan Çelik'e bakır semaver hediye etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü'ne de giden Bakan Çelik, SGK'nın Türkiye'de kamu hizmeti alanında en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade ederek, ''Buradaki hizmetler doğumdan ölüme hizmetler. Doğumdan ölüme olan hizmetlerle ilgili kurum personelinin hassasiyeti son derece önemlidir. Bundan dolayı fiziki şartlar, çalışma koşulları önem arz ediyor'' diye konuştu.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Çelik, burada partililerle basına kapalı görüştükten sonra uydudan yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu.

Muhabir: Zehra Melek Çat / Emine Konuk

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA