Balkan Ülkeleri ve Türkiye'den Sanatçıları Bir Araya Getiren Müzik Yapımları

TRT, Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümü nedeniyle Balkan ülkeleri ile ortak kültür ve tarihi anlatan bir dizi programın yapımına başlayacak.

TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, belgesellerden gezi programlarına, Balkan ülkeleri ve Türkiye'den sanatçıları bir araya getiren müzik yapımlarından haber-aktüele kadar hazırlanan programlar geniş bir yelpazede sunulacak.

Programlarla, ''100. yılında savaşı hatırlatmak değil, 'Balkan Savaşları'ndan Balkan Barışına' konsepti çerçevesinde, ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip olunan Balkan ülkeleriyle komşuluk ve dostluk duygularını pekiştirmek, kültürel işbirliği yanında kuruluşları arasında da teknik işbirliği gerçekleştirmek'' amaçlanıyor.

Önceki günlerde Üsküp'ten yayınlanan ''Balkan Şöleni'' ile başlayan konserlerden ikincisi ''Kardeşlik Senfonisi'' adıyla Saraybosna'da yapılacak. Konserde, Türkiye, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Kosova ve Bulgaristan'dan katılacak sanatçıların Türkiye'de de çok dinlenen eserleri senfonik olarak aranje edilerek, Saraybosna Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirilecek.

Saraybosna'nın 15-20 bin seyirci kapasiteli Zetra Spor Salonu'nda 08 Eylül 2012 Cumartesi günü yapılacak konser saat 21.00'de başlayacak.

Yarın Saraybosna'da TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Bosna Hersek Televizyon Müdürü Muhammet Bakarevic, konserle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, konserde yer alan sanatçılar da katılacak.

Konserde yer alacak solistler şöyle:

Sezen Aksu - Türkiye

George Dalaras - Yunanistan

Zeijko Joksimoviç - Sırbistan

Yıldız İbrahimova - Bulgaristan

Vlad Mirita - Romanya

Saimir Braho - Arnavutluk

Rona Nishliu - Kosova

Elena Petrevska - Makedonya

Nina Zizic - Karadağ

Holid Besnic - Bosna Hersek

Zseda - Macaristan

Tonci Huijic / Madre Badessa - Hırvatistan.

Muhabir: Ferdi Türkten

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA