Afrikalılar, “kültür Tanıtımı” İçin Taksim’de Yürüdü

Uluslararası Milletler Derneği, Afrika kültürünü Türkiye’de tanıtmak amacıyla Taksim'de yürüyüş düzenlendi.

İstanbul Taksim meydanında toplanan Afrikalılar, geleneksel kıyafetleri ve yerel çalgı aletleriyle dans gösterisi yaptı. İki ülke marşlarını okuyan grup, daha sonra Afrika yerel dansları eşliğinde Galatasaray meydanına doğru yürüyüşe geçti. Halk, etkinliklere yoğun ilk gösterdi.

Uluslararası Milletler Derneği Afrika İlişkileri Genel Başkanı Emre Ergin, “Bizim kültürümüz Afrika kültürüdür. Biz dansımızı kültürümüzü göstermek istiyoruz. Çünkü biz Türkiye’yi seviyoruz, burada yaşıyoruz. Bende Türkiye vatandaşıyım. Türk insanları görsün bizim kültürümüzü biz Uluslararası Milletler Derneği olarak organizasyon yapıyoruz” dedi.

Uluslararası Milletler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mesut Atasavun ise, “Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Afrika kültürünü tanıtmak amacıyla Taksim Meydanındayız. 2009 yılında Hükümetimizin aldığı kararla Uluslararası Milletler Derneği olarak Afrika ülkelerine yöneldik. Afrika ile Türkiye arasında bağ kurmak içi çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA