2018 Dünya Kupası’nın Oynanacağı 11 Rus Kenti Açıklandı

Rusya 2018 Dünya Kupası’nın oynanacağı 11 kenti açıklandı.

2018 Dünya Kupası’nın Oynanacağı 11 Rus Kenti Açıklandı
Başkent Moskova 'nın dışında St. Petersburg, Olimpik kent Soçi ve eskiden Stalingrad olarak bilinen Volgograd ilk dört kent. Tüm karşılaşmalar Rusya 'nın Avrupa bölgesinde yapılacak olmasına rağmen yine de stadyumlar arasında mesafe hayli uzun.Polonya 'ya komşu Rusya 'nın Avrupa 'nın ortasındaki kenti Kaliningrad 'la karşılaşmaların yapılacağı bir diğer kent Yekaterinburg arasındaki mesafe 3 bin kilometreyi buluyor. 11 'de yer alan diğer kentler ise Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk ve Rostov-on-Don. Başlangıçta belirlenen 13 kent arasında yer alan Yaroslavl ve Krasnodar listeden çıkarıldı. FIFA Başkanı Sepp Blatter televizyondan yaptığı değerlendirmede Rusya 'nın programın önünde çalışmalara başladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de turnuvanın sosyal etkilerine dikkat çekti. Putin mesajında, “Gençlerin sporla ilgilenmesi için çok güzel bir yol… Ekonomiyi canlandırmak için de iyi bir etkiye sahip… İngiltere ya da diğer rakipleri devirmek ise formalite.” dedi.

Moskova 'da karşılaşmalar için üç stadyum önerildi. Lujniki final için hazırlanırken, diğer iki alternatiften Dinamo Moskova 'nın stadyumu rakip Spartak Moskova karşısında elendi. Zenit St. Petersburg ve Rubin Kazan 'ın yeni yapılacak stadyumları da listede.Karşılaşmaların yapılacağı en küçük kent ise 300 bin nüfusu ile Saransk. Bu kentte de yeni bir stadyum için inşaata başlandı. Rusya Başbakanı Putin, Rusya'nın 2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yapacağının açıklanmasının hemen ardından Aralık 2010 'da Zürih'e uçmuş, organizasyon hazırlıkları için toplam 10 milyar dolar harcama yapacaklarını açıklamıştı.