Yakutiye İlçesinde Vakıflar İş Merkezi'nin Altyapı Çalışması Sırasında Metan Gazından Zehirlenen 5 Kişiden 1'i Öldü

Yakutiye ilçesinde Vakıflar İş Merkezi'nin altyapı çalışması sırasında metan gazından zehirlenen 5 kişiden 1'i, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Çaykara Caddesi'nde Vakıflar İş Merkezi'nin kanalizasyon suyunu bağlamak için kanala girdikten bir süre sonra metan gazından zehirlenen Ömer Keleş adlı işçi, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Aynı hastanede tedavi altına alınan taşeron işçilerinden Emrah Kundakçı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Kenan Özdere, Aytekin Dursun Çakmak ve kurtarma çalışmasında metan gazından etkilenen sivil savunma ekiplerinden Tahsin Efe'nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Kaymakam Vekili Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne gelerek, işçilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Bu arada, hayatını kaybeden Ömer Keleş'in, gazdan etkilenen arkadaşlarını kurtarmak için kanala sonradan girdiği bildirildi.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA