Vezirköprü'de Beton Boru Fabrikası Açıldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, ilçenin 110 kilometrelik kanalizasyon inşaatı ihalesini alan Bakır İnşaat, beton boru fabrikası kurdu.

Vezirköprü'de Beton Boru Fabrikası Açıldı

Vezirköprü ilçesi, Hıdırlık mevkiinde kurulan fabrikanın açılış töreninde konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Vezirköprü için, en önemli projelerimizden olan kanalizasyon projemizi hayata geçirirken, Bakır İnşaat'ın yapmış olduğu bu fabrika nedeniyle, işlerimizin hem hızla ilerleyecek olması, hem de ilçemizin bir fabrika kazanmış olması, bizleri mutlu etti. İki sevinci bir ararda yaşıyoruz." dedi.

Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ise "Vezirköprü, yılların ihmaline uğramış bir ilçe. Bakanlığım ve milletvekilliğim döneminde yapılan projelerle, bu makus talihi değiştirmek için çeşitli projeler ürettik. Şimdi Vezirköprü -Havza ve Vezirköprü - Durağan yollarını, duble yol olacak şekilde çalışmalarımız başladı.

İlçede gözle görülür şekilde değişiklikler var. Şehir yenilenmiş, park bahçelerle yeşile bürünmüş, yeni yatırımlarla artık istihdamda sağlanıyor. Kısacası, Vezirköprü artık hak ettiği yere emin adımlarla ilerliyor. Bu beton boru fabrikasının ilçenin ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı sağlayacağını görüyorum. Vezirköprü’ye hayırlı olsun." diye konuştu.

Açılış töreni sonrası açıklama yapan Bakır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bakır, "Kanalizasyon yapımı için gerekli boruları, Vezirköprü’de üreterek, hem istihdam sağlayacağız, hem de kanalizasyon yapımının bitmesiyle birlikte, fabrikayı Vezirköprü’de çalışır durumda bırakarak, yaklaşık 60 kişinin çalıştığı bir tesisi Vezirköprü’ye kazandırmış olacağız. Beton boru fabrikamız, Vezirköprü için büyük bir yatırım. Böyle bir yatırımı kazandırabildiğimden ve istihdam sağlayabildiğimden dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı. Tören, kesilen kurban ve yenilen yemekten sonra, Bakır inşaat yetkililerinin, katılımcılara, fabrikayı gezdirmesi, örnek üretim yaparak üretim aşamalarını göstermesi ve bilgilendirmesiyle sona erdi. Açılış törenine, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İller Bankası Bölge Müdürü Murat Ayapberk, AK Parti Samsun İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Kalyoncu, Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye encümen üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.