Organik Ürünler Fuarı Biofach'a, Eib Koordinasyonunda Milli Katılım

Organik ürünler fuarı BioFach 2013 için Ege İhracatçı Birlikleri koordinasyonunda milli katılım organize edildiği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamada, 13-16 Şubat 2013 tarihlerinde Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenecek fuarda, ekolojik normlara uygun olarak üretilen gıda, tekstil-hazır giyim, mobilya-dekorasyon malzemeleri, kağıt ve kağıt ürünleri, bahçe ürünleri, tarımsal ve hayvansal ürünler, deri ürünleri, takı-mücevherat, el işleri ve hediyelik eşya sektörlerinin bir araya geleceği belirtildi.

Açıklamada, geçen yıl düzenlenen BioFach Fuarı'na 130 ülkeden 2 bin 420 firmanın katıldığı, yaklaşık 45 bin kişinin fuarı ziyaret ettiği kaydedildi.

Fuara bu yıl Türkiye milli katılımının EİB koordinasyonunda düzenleneceği belirtilen açıklamada, fuara katılımın şahıs şirketi olmamak kaydıyla devlet desteği kapsamında olduğu, firmaların 15 bin doları aşmamak kaydıyla, katılım bedelinin ve stantlarında görevlendireceği en fazla 2 temsilcinin ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım masraflarının yüzde 50'si kadar destekten yararlanabildiği belirtildi.

Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA