Kapatılan Has Parti Antalya Teşkilatı Kurtulmuş'a Destek Verdi

Kapatılan Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Olağanüstü Kongrede AK Parti ile bütünleşme kararını vermesinin ardından Has Parti Antalya Teşkilatı da destek verdi.

Kapatılan Has Parti Antalya Teşkilatı Kurtulmuş'a Destek Verdi
Antalya il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan kapatılan Has Parti Antalya İl Başkanı Ulaş Göktaş, partinin 19 Eylül 2012 tarihinde aldığı bir kararla kapatıldığını belirtti.

HAS Parti’nin 1 Kasım 2010 tarihinde kurulduğunu kaydeden Göktaş, “Yaklaşık 2 yıllık siyasi çalışma hayatından sonra 19 Eylül 2012 tarihinde olağanüstü genel kurul sonucunda kapatılma kararı alındı. Partinin kurulması nasıl bir iradeyse kapatılması da bir iradeydi. Bizler değişik siyasi görüşlerden gelen ve ilk defa siyasete atılan arkadaşların oluşturduğu bir partiyiz. Bizim özelliğimiz sağ, sol, alevi, suni, Türk, Kürt ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir siyaset yapmaktı” dedi.

HAS Parti'nin amacının siyasete yeni bir ses ve somut getirmek olduğunu belirten Göktaş, iki yıla yakın çalışma süresinde köy köy dolaşarak siyasetilerini halka anlatmaya çalıştıklarını bildirdi. Gece gündüz çalışmalarına rağmen seçim zamanında sözü oya dönüştüremediklerini söyleyen Göktaş, “Seçimlerde yüzde 10’luk bir baraj var.Bu baraj nedeniyle halkımız bize hep 'Bir daha ki sefere size oy vereceğiz' dedi.

Antalya İl Teşkilatı kurulduğundan itibaren seçim dönemi dahil adım atılmadık köy bırakmadık” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Kurtulmuş'a yaptığı teklifle partinin bütünleşme kararı aldığını kaydeden Göktaş, “Bize hep sorulan bir soru var. 'Ne pazarlıklar yapılıyor?’ deniyor. Bu koalisyon değil, bir bütünleşmeydi.Hiçbir pazarlık yapılmadı” dedi.

Kaynak: İHA