Tazminat parasını kim ödeyecek? Kılıçdaroğlu'ndan Güneydoğu itirafı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Ece Üner ile Akşam Raporu' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tazminat parasını kim ödeyecek? Kılıçdaroğlu'ndan Güneydoğu itirafı!
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan hakkında söylediği 'Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir ' sözlerinden geri adım atmadı.

Kılıçdaroğlu, 'Wikileaks belgesi gazetelerde yayınlandı, köşe yazarları yazdı, kitaplarda yer aldı itiraz yok. Ben dile getirdim 100 bin Lira 'lık tazminat davası açtı.  Ben inandığım şeyi sonuna kadar söylerim. Tazminat davası açıyormuş, açsın istediği kadar. Sayın Erdoğan beni korkutmak istiyor, ben Sayın Başbakan'dan korkmam” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

'ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ
'

'Ülkeyi kan gölüne döndüren birisini hangi ülkenin insanları Cumhurbaşkanı yapacak ki. Halkına doğruları söyleyemeyen bir ülkede nasıl Cumhurbaşkanı olur. Bizim Cumhurbaşkanı tercihimiz, iyi eğitimli, bilgili, kültürlü bir kadının bu ülkede Cumhurbaşkanı olmasıdır. O gün koşullar ne olur bilemiyorum, sonuçta Cumhurbaşkanı seçilecek kişi, hepimizin Cumhurbaşkanı olacak. Bir isim üzerinde bütün siyasi partiler anlaşırsa, bundan mutluluk duyarız ' diye konuştu.

'GÜNEYDOĞU'DA OYLARIMIZ ARTMADI '


Güneydoğu'da oylarımızda gözle görünür bi artışımız olmadı. Ama meseleyi oya endekslemek onu istismar etmek demektir. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. Herkesin sorumluluğu var, benim de var Recep Tayyip Erdoğan'ın da, Devlet Bahçeli'nin de, BDP'nin de sorumluluğu var.

'ÇALIŞMAYAN BELEDİYELERİMİZ DE VAR '

Yerel seçimlerde varolan belediye başkanlıklarımızı korumak üzerine yeni belediye başkanlıkları ilave etmek gibi bir hedefimiz var. Bir strateji geliştirdik. En iyi çalışan belediyeler, bizim belediyelerimiz. İçlerinde çalışmayanlar da var tabi. Aile sigortası uygulayan belediyemiz var bizim. Hiç para ödemeden beldenin bütün yaşayanların sağlık harcamalarını karşılayan belediyemiz var bizim.

'GÜRSEL TEKİM ÖN SEÇİMDEN ÇIKARSA ADAY OLUR '


İstanbullu nefes almak isterse, özgürlüğü tatmak isterse Beşiktaş'a, Sarıyer'e, Kadıköy'e, Kartal'a gider. Seçim öncesi önseçim yapacağız Gürsel Tekin çıkarsa tabii ki aday olur. Aziz Kocaoğlu İzmir'e çok güzel şeyler yapıyor. Kentsel dönüşümle ilgili olarak sorunları var tabii. Hükümet ne kadar geciktirirse geciktirsin kentsel değişimi yapacağız. Bizim belediyelerimiz TOKİ'den çok daha iyi koşullarda halkımıza konut imkanı sağlıyor.

'SARIGÜL GELİRSE MUTLU OLURUZ '

Sayın Mustafa Sarıgül partimizin üyesi değil. Gelirse memnun oluruz. Biz herkesi kucaklamak isteriz. Eğer anketlerde de kendi adı çıkarsa elbette adayımız olur, niçin olmasın. Daha yüksek bir oy ve daha fazla belediye almak isteriz.