Elmalı Myo’da İlk Dersi Prof.dr. Muharrem Kılıç Verdi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk dersini AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Kılıç verdi.

Elmalı Myo’da İlk Dersi Prof.dr. Muharrem Kılıç Verdi
Elmalı Halk Eğitim Merkezi’ne ait konferans salonundaki dersten önce bir konuşma yapan MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir, AÜ’nün en eski MYO’larından biri olarak 1993 yılında kurulduğunu ve halen 14 programda bin 200 öğrenci eğitim gördüğünü belirtti.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Kılıç ise ilk ders kapsamında, eğitimin hangi süreçlerden geçerek bu aşamaya geldiğini anlattı. Medeniyetler açısından eğitimin önemine değinen Prof.Dr. Kılıç, üniversiteleşme sürecinin Dünya ve Türkiye’deki gelişimini anlattı. Türkiye’de Son 10 yıl içerisinde ara eleman yetiştirilen ön lisans eğitiminde büyük gelişmelerin olduğunu kaydeden Prof.Dr. Kılıç, ön lisans mezunu sayısının 800 bine yaklaştığını söyledi.

Prof.Dr. Kılıç, “Dikey Geçiş Sınavı ile lisans eğitimi verilen fakültelere geçişte ayrılan kontenjan yüzde 10’a çıkarılıyor. Yani isteyenler eğitimlerini dört yıla tamamlayabilecekler” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kılıç, Akdeniz Üniversitesi’nin de dahil olduğu Bologna sürecini de anlattı. Öğrencilerin değişim programlarına başvurarak yurt dışından eğitim alma olanaklarından faydalanabileceklerini vurgulayan Prof.Dr. Kılıç, “Sizlerin Elmalı gibi kültürel açıdan önemli bir ilçede bulunmanın olanaklarından yararlanmanızı diliyorum. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Cumhuriyet döneminin önemli müfessirlerinden biridir. Vehhab-ı Ümmi bu topraklardan çıkmıştır. Ümmi Sinan gibi gerek edebi anlamda, gerek manevi anlamda önde olan bir insanı yetiştiren Elmalı’da bulunmak, sizler için önemli bir fırsattır. Bunlardan istifade etme şansından yararlanın. Sizler üniversitemizin ve Elmalı’nın temsilcilerisiniz. Mezun olduktan Sonra okulunuz ile bağlantınızı kesmeyin” diye konuştu.

Kaynak: İHA