Bakan Fatma Şahin 'suç ve Ceza Film Festivali' Açılışına Katıldı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Başakşehir Belediyesi’nin önderliğinde gerçekleşen 2.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi önderliğinde düzenlenen 2.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Zeki Demirkubuz, Türkan Şoray ve Selim İleri’nin katılımlarıyla saat 16:30’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde başladı.

Düzenlenen organizasyon kapsamında, konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtlarken aynı zamanda Türkiye’de kadının yerini tartıştı. Yaklaşık 2 saat süren panelin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem Sözüer, Türkan Şoray, Zeki Demirkubuz ve Selim İleri’ye katılmalarından dolayı teşekkür ödülleri verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, festivali çok önemsediğinden dolayı yakın zamanda operasyon geçirmesine rağmen festival açılışına geldiğini söyledi.

Bakan Şahin, “Bilim ve teknoloji dünyasında yaşıyoruz ve özellikle görselliğin gençlerimizin toplumumuzun nazarında yükselen bir değer olduğunu biliyoruz. O zaman biz sinemayı, sinema dünyasını, beyaz perdeyi çok iyi kullanmak gerektiğini bilmemiz lazım. Hem olumsuzu hem olumluyu kullanmamız anlatmamız gerekiyor. Yani değişimi olumlu yönde yöneltmek için hem yasal okur yazarlığı arttırmak için hem de uygulamalarda yaşanan sorunları daha hızlı çözebilmek için bu festivaller çok önemli. Hem dolu mesaj vereni ödüllendirmek, doğru mesaj verilmesini sağlamak ve iyi rol modellerini arttırmak toplumdaki değişim talebini kadınların alanda daha güçlü etkin aktif hale getirmesi gereken talebi yerinde görebilmek çok önemli. Ben o yüzden yalnızca meclisin boyutunda parlamento da değil, bu 74 milyon’un 780 bin kilometrenin seferberliği ile çözülebilecek olduğu bir sorun olduğunu görüyoruz. Bu tarihi mekanda hukuk fakültesinin bu yaptığı organizasyonu çok önemsiyorum Başakşehir Belediyesi ile o yüzden biliyorsunuz yakın zamanda bir operasyon geçirmeme rağmen bugün İstanbul’a geldim ve festivalin kapanışına katıldım. İnşallah bu çalışmalar büyüyerek devam edecek. Ülkemiz şiddetin değil sevginin merhametin şefkatin çok daha yükselen bir değer olduğu bir ülkeye dönüşecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Şahin’in konuşmasının ardından festivalin açılış filmi olan ‘Emmanuelle Mıllet’ filmi katılımcılar tarafından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde izlendi.