Uşak’ta İtfaiye Haftası Etkinlikleri

Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 298. yıl dönümü nedeniyle valilik meydanında yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi.

Uşak’ta İtfaiye Haftası Etkinlikleri
Tatbikatı; Vali Vekili Bayram Öz, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri, belediye birim amirleri, itfaiye personeli ve vatandaşlar izledi. Yaklaşık 1 saat süren tatbikatta araçta sıkışan bir vatandaşın kurtarılması, tüp yangını, akaryakıt yangını ve ev yangınının olduğu senaryoda müdahale edildi. Tatbikatın açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Erdoğan, itfaiye teşkilatının günden güne kendini geliştirdiğini söyledi.

Vali Vekili Bayram Öz ise itfaiye personelinin binbir türlü güçlükle mücadele ettiğini hatırlatırken gelişen teknolojilere rağmen insan faktörünün hala yangınlarda ön planda olduğunu söyledi.

Uşak itfaiyesinin sürekli kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini söylen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, “ Biz personelimizin her anlamda gelişmesi için de çaba gösteriyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında bütün eğitim seminerlerine gönderdiğimiz personelimiz her türlü felakette en üst seviyelere geldi. Personelimiz dağcılıktan dalgıçlığa kadar uzmanlık alanlarını genişletti. Ayrıca her yıl yenilediğimiz araçlarımız ile teşkilatımızı ekipman olarak da en modern ekipmanlar ile donatıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA