Oturma Eylemi Yapan Kesk Üyelerine Esnaf Çay Dağıttı

Hatay'da polisin yürüyüşüne izin vermediği KESK'li eylemci grup 1,5 saat beklemekte ısrar edince esnaf destek vermek amacıyla çay kahve dağıttı.

Oturma Eylemi Yapan Kesk Üyelerine Esnaf Çay Dağıttı
Ülke genelinde olduğu gibi Hatay'da da KESK üyeleri izinsiz basın açıklaması yapmak isteyince karşısında çevik kuvvet polisini buldu. Silahlı Kuvvetler Caddesi'nden ellerindeki pankartlarla yürüyerek Ulus Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis, pankartları kapatıp slogan atmamak kaydı ile izin verdi. Ancak eylemci grup pankart ve sloganda ısrar edince grubun geçişine izin çıkmadı. Bu doğrultuda basın açıklamalarını oturma eylemine dönüştüren üyeler zaman zaman bulundukları alanda slogan atarak Hatay genelinde sağduyuyu zedeleyeceği gerekçesi ile kitlesel yürüyüşlere yasak getiren Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i protesto ettiler. Oturma eylemlerini 1,5 saat sürdüren KESK üyelerine destek veren çevre esnafı eylemcilere çay dağıttı.

Grup polisten yürüyüş için izin alamayınca beklenilen süre sonunda basın açıklamalarını okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı .