Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Cuong : '' Eşkişehir'le İşbirliği Yapılması Gerekiyor ''

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaretinde, ''Üretim potansiyeli ve sanayide teknoloji kullanımı, Vietnam'dan başka ülkelerin de Eskişehir'le işbirliği yapmasını gerekli kılıyor'' dedi.

Vali Koçdemir, Büyükelçi Cuong'u makamında kabul etti.

Cuong, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Eskişehir'in Vietnam'da bilinen bir kent olduğunu belirtti.

Vietnam'da, Eskişehir'e karakteristik özellikleri ve büyüklükleriyle benzer kentler olduğunu bildiren Büyükelçi Cuong, şöyle konuştu:

''Bu şehirlerle 'kardeş şehir' ilişkisi içinde işbirliği yapılmasını gönülden istiyoruz. Üretim potansiyeli ve sanayide teknoloji kullanımı, Vietnam'dan başka ülkelerin de Eskişehir'le işbirliği yapmasını gerekli kılıyor. Biz biliyoruz ki, Eskişehir, Balkanlar'da ve Avrupa'da birçok ülkeyle işbirliği yapan bir şehir. Bir önceki büyükelçinin başlattığı çalışmaları rafa kaldırmak istemiyoruz. Kaldığımız yerden daha büyük ortaklıklarla işbirliğine devam edeceğiz.''

''Kardeş şehir'' alanları dışında da işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Vali Koçdemir ise Büyükelçi Cuong'tan, Vietnam'ın Türkiye'de yapacağı her türlü etkinlikte Eskişehir'i akıllarından çıkarmamalarını istedi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA