Unesco Milli Komisyonu Odunpazarı’nda

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarını görüşmek üzere Eskişehir'e gelen UNESCO Milli Komisyon'u tarihi Odunpazarı Bölgesini ziyaret etti.

Unesco Milli Komisyonu Odunpazarı’nda
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, dünya kültür mirası geçici listesinde yer alan Odunpazarı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki komisyon üyelerinin tarihi Odunpazarı ziyaretine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Çopuroğlu ve Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

İncelemelerinin ardından Odunpazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Oğuz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu olarak Odunpazarı’nın dünya mirası geçici listesinde olmasını geçici bir süre için uygun bulduklarını belirterek, “Ama bunun kısa zamanda dünya mirasının kalıcı listeye alınması gereken bir miras olduğu konusunda da; gerçekten bugün öğrendiklerimizle birlikte Odunpazarı’nın buna layık olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Öcal Oğuz sözlerini Odunpazarı’nın UNESCO’nun daimi listesine alınmasını gündemde sürekli tutacağız diyerek tamamladı .
Kaynak: İHA